Ruben ter Keurst

Ruben

Ruben ter Keurst is 29 jaar oud en Founder

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Sinds 1 januari 2020 heb ik de eenmanszaak Buy Green opgericht. Met Buy Green adviseer en ondersteun ik culturele instellingen en organisaties bij de transitie naar duurzaam- of maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). In het onderzoek dat ik heb verricht voor De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam heb ik een inkoopmethode ontwikkeld om op maatschappelijk verantwoorde manier in te kopen. Vanuit de inkoopanalyse wordt gericht gekeken naar wat de impact van een productgroep of dienst is. Vervolgens kan worden bepaald hoe de betreffende productgroep op een duurzame of maatschappelijk verantwoorde manier kan worden ingericht. Door het gebruik van de Sustainable Development Goals (SDG's) in de inkoopmethode kan door management en bestuur een duidelijke visie en beleid worden beschreven voor de lange termijn. Dit om een circulaire economie in 2050 te realiseren.

Doel

In 2019 heb ik onderzoek gedaan voor De Nieuwe kerk en Hermitage Amsterdam naar de mogelijkheden voor een transitie naar MVI. Dit bracht veel los in de culturele wereld. De vraag naar mijn onderzoek werd steeds groter. Vanuit die vraag ben ik Buy Green opgestart. Mijn eerste opdrachtgever is dan ook De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam. De Hermitage Amsterdam is koploper op het gebied van duurzaamheid in de museale wereld. En daarnaast ben ik in gesprek met Bureau 8080, het Rembrandthuis en de Hogeschool Inholland voor mogelijk nieuwe opdrachten.

Daarnaast ben ik genomineerd voor de Wij Inholland award 2020. Dit is een podium voor studenten voor projecten gericht op innovatie en duurzaamheid.

Actief bij

Buy Green

Rol binnen initiatief

Sinds 1 januari 2020 ben ik gestart met de eenmanszaak Buy Green.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)