Roy Vissers

royvissers

Roy Vissers is 29 jaar oud en Global Circular Economy Project Lead

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Roy is als onderdeel van corporate sustainability team van DSM wereldwijd verantwoordelijk voor de Circulaire (Circular Economy) projecten van DSM. Roy werkt vanuit zijn rol onder meer samen met het World Economic Forum, Circle Economy, Ellen McArthur Foundation, World Business Council for Sustainable Development en de Verenigde Naties (duurzame ontwikkelingsdoelen). DSM is een Nederlandse chemieconcern dat zich richt op gezondheid, voeding en materialen en behoort wereldwijd tot een van de koplopers in duurzaamheid. Zo staat het bedrijf op nummer 1 in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) en is het voor het derde jaar op rij is opgenomen in de Fortune Magazine-lijst van bedrijven ‘die de wereld veranderen’. Als young professional in het duurzaamheidsteam zet Roy zich in voor de transitie naar een circulaire economie voor DSM. De Circulaire Economie staat sinds 2018 zelfs centraal in de nieuwe strategie van het bedrijf met een omzet van tien miljard en 23.000 werknemers. De rol van Global Circular Economy Lead is om de lat voor DSM te blijven verleggen door het stimuleren van verbeteringen in productontwerp, innovatieve bedrijfsmodellen en ketensamenwerking gericht op het behoud van grondstoffen.

Doel

Roy is zijn duurzaamheidscarrière al vroeg gestart bij het Cradle to Cradle Products Innovation Institute in San Francisco waar hij nog tijdens zijn studie aan de slag mocht als stagiair en niet veel later mede verantwoordelijk werd voor het opzetten van de Europese Vestiging in Nederland. Niets weggooien, maar producten verbeteren zodat ze veilig, gezond en eindeloos herbruikbaar zijn. Dit is waar het Cradle to Cradle products Innovation Insituut voor staat.
Vanaf 2013 richt Roy zich op de Cradle to Cradle certificering van de mode industrie met de mede-oprichting van het Fashion Positive initiatief. Modemerken als G-Star RAW, H&M en Stella McCartney hebben zich als partner aangesloten bij het Fashion Positive initiatief.
Vanaf 2017 maakt Roy onderdeel uit van het Innovation Talent Programma van DSM. De transitie van een lineaire naar een circulaire economie vormt de rode draad in de carrière van Roy.

Actief bij

Corporate Sustainability at Royal DSM

Rol binnen initiatief

Bij DSM betekent duurzaamheid bereiken tegelijkertijd het nastreven van economische prestaties, kwaliteit van het milieu en sociale verantwoordelijkheid. Het sustainability team van DSM heeft als doel om een zo groot mogelijke positieve impact te creëren op wereldwijde uitdagingen door maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, gezondheid en de transitie naar een circulaire economie om te zetten in een lange termijn strategie voor het bedrijf. Binnen DSM probeert Roy de transitie naar een circulaire economie te versnellen door verbindingen te leggen tussen startups, universiteiten, industrie experts, overheden en de unieke competenties in biowetenschappen en materiaalwetenschappen van DSM.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.dsm.com/corporate/about/our-company.html