Roy Straver

WhatsApp-Image-2019-04-04-at-19.33.48

Roy Straver is 25 jaar oud en Impact Producer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Vandaag de dag lijken er maar weinig manieren om waarde toe te voegen aan de wereld om ons heen zonder dat dat ‘wat kost’ - laat staan er je brood mee te verdienen. Die mogelijkheden kúnnen we wel creëren. Roy zet zich in voor zo’n wereld, een wereld die we willen. Bij Climate Cleanup noemen we dat “the New Nature Economy”: Een wereld waarin mensen weer eigenaar zijn van hun tijd, waarin we in harmonie leven met onszelf en de natuur, en waarin we plezier hebben in het herstellen van al het leven op aarde.

Momenteel is hij actief als Impact Producer en Strateeg voor de Climate Cleanup Foundation, een groep ondernemende mensen die zichzelf organiseert middels interventies; gericht op het omkeren van het klimaatprobleem & het herstellen van de CO2 balans. In het kort; het opbouwen van ecosystemen, stimuleren van biodiversiteitsontwikkeling, en het opzetten van de bio-economie om zo – via natuurlijk methoden – de 1500 gigaton overbodige CO2 in onze atmosfeer vast te leggen.
Binnen Climate Cleanup is Roy verantwoordelijk voor het Seaweed Scaling lab (het opschalen van Zeewierproductie naar Gigaton-schaal) verschillende ecosysteem-herstel initiatieven waarbij fundamenteel duurzame verdienmodellen worden ontwikkeld, en het opzetten van onderzoeksprojecten.

Doel

Daarnaast is Roy oprichter & ondernemer van de Commons Foundation, die zich inzet voor het bewaken en stimuleren van open source (klimaat) data; oprichter van Wable en ondernemer bij KPAG, twee sociale ondernemingingen voor off-grid drinkwater systemen die middels een participatief sociaal business-model een alternatief bieden op ontwrichtende ontwikkelingshulp en daarmee community's en scholen wereldwijd een bron van inkomsten biedt door schoon water en educatie te faciliteren; hij is actief binnen zijn eigen productiebedrijf; voor diverse technische natuur- en klimaat projecten binnen en buiten Nederland; en initiatiefnemer en bestuurslid van Drawdown Europe (Research Association).

Actief bij

Climate Cleanup

Rol binnen initiatief

Binnen Climate Cleanup is Roy verantwoordelijk voor het Seaweed Scaling lab (het opschalen van Zeewierproductie naar Gigaton-schaal) verschillende ecosysteem-herstel initiatieven waarbij fundamenteel duurzame verdienmodellen worden ontwikkeld, en het opzetten van verschillende onderzoekstrajecten om middels natuurlijke methoden een stukje van het klimaatprobleem om te keren.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://climatecleanup.org