Roos Janssen

16939187_10210927478318113_2756365940007057805_n

Roos Janssen is 27 jaar oud en Projectleider & initiator

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Projectleider en aanjager van Drawdown Scaling challenge:
- Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van een 7-daagse pressure cooker. Dit omvatte: Conceptontwikkeling, werving van participanten & een coach en het aantrekken van experts uit zowel de publieke als private sector. Hierin was het grootste spanningsveld de ontwikkeling van een innovatief concept versus een politieke gevoeligheid met een grote variatie aan stakeholders.

Projectleider van Climate Intensifying action:
- Verantwoordelijk voor het analyseren van de Gelderse potentie van 100+ CO₂-reducerende oplossingen en innovaties uit het boek Drawdown en het organiseren van vier bijeenkomsten. Dit omvatte: Het verzamelen en coördineren van een team, desk- en field research naar oplossingen binnen en buiten het boek Drawdown en het schrijven van een rapport. In dit rapport is per oplossing is de rol voor de provincie, een inschatting van potentiële CO₂ reductie en de haalbaarheid weergeven.

Impact producer bij Climate Cleanup:
My task: Carbon accounting work sessions, Supporting in company structure and goals & translating this into website, co-driver behind the documentary 2040, and structuring visits of keynote speaker Chad Frischmann.

Projectleider kraakdecrisis:
Zorgt jouw initiatief, product of dienst dat Nederland veerkrachtig uit de crisis komt?
De grootste nationale crowdsourcing voor een duurzamer, socialer en economisch sterker Nederland!

Doel

Projectleider en aanjager Drawdown Scaling challenge:
- Resultaat: De uitkomst van deze pressure cooker wordt geïmplementeerd. Alle stakeholders zijn op een creatieve manier betrokken geweest bij de ontwikkeling en implementatie van de challenge en blikken positief terug op dit concept.

Projectleider van Climate Intensifying action:
- Resultaat: Een rapport waarin vier systeemveranderingen uitgewerkt zijn in 11 ketensamenwerkingen, beleidsinstrumenten, technische oplossingen en nieuwe verdienmodellen. Vier succesvolle bijeenkomsten (drie werksessies en een lezing met 250 deelnemers).

Projectleider kraakdecrisis:
Vele partijen zoals PwC, Frisse Blikken, DRIFT, MAEX, IGNE, buro Einstein, Drawdown europe, TNO en meerdere als partner bij betrokken. TNO, PWC en Frisse Blikken hebben budget vrijgesteld om de beste initiatieven van mentoring of funding te voorzien zodat de beste initiatieven uitgevoerd kunnen worden.

Actief bij

Kraakdecrisis

Rol binnen initiatief

Het idee bedacht voor kraak de crisis.
De corona crisis verplicht velen om stil te staan. Laten we van dit momentum gebruik maken om te bekijken hoe we onze maatschappij en economie hebben ingericht en hoe we onze systemen na de crisis willen opbouwen.

In welk stadium jouw initiatief ook is, wij helpen je om het samen met experts verder te ontwikkelen. Voor de 10 finalisten staat er een coachingstraject van PwC en Frisse Blikken, een netwerk van mentoren en potentiële launching partners klaar om je, gedurende 1 week, te ondersteunen om jouw inzending voor een duurzamer en socialer Nederland na de crisis op te schalen.

Ons doel is om de 3 winnende initiatieven te funden en te voorzien van professionele coaching.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.kraakdecrisis.nl/