Romy Snijders

RomySnijders-Profile

Romy Snijders is 26 jaar oud en Global Innovation Designer | Design Researcher

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Romy is een multidisciplinaire ontwerpster. Haar werk combineert design, kunst, wetenschap, techniek en cultuur. Ze daagt denkbeelden van mensen uit om een positieve en duurzame toekomst vorm te geven. Een holistische benadering van ontwerpen zorgt ervoor dat ze kan werken aan de zeer complexe problemen waarmee we vandaag de dag geconfronteerd worden. Romy heeft aan projecten gewerkt in onder andere Londen, Tokyo, New York en Peru. Ze werkt zowel aan het creëren van speculative design/futures design, een verandering van begrip en mindset en concrete veranderingen in het systeem. Het project Symbiotic Futures is een voorbeeld van speculative design en het anders kijken naar de relatie tussen mens en de rest van de natuur. Concrete systeem verandering is waar ze op dit moment aan werkt binnen Dark Matter Labs. Daar houd ze zich bezig met een project in samen werking met de gemeente Amsterdam dat gaat over het versnellen van de transitie naar een circulaire stad door innovatie op het gebied van wet en regelgeving. Daarnaast geeft ze gastcolleges en is ze regelmatig te gast als spreker, zo is ze bijvoorbeeld te zien bij Impact Studio #1 van Pakhuis te Zwijger.

Doel

Haar werk is te zien (geweest) in verschillende exposities, bij onder andere de Dutch Design Week en de London Design Biennale. Daarnaast is haar werk gepubliceerd in verschillende media. Ze heeft meerdere beurzen ontvangen waaronder een beurs van het Prins Bernard Cultuur fonds. Ze is in het bezit van een Master of Science en Master of Arts Global Innovation Design van de Royal College of Art en Imperial College London. In 2020 was Romy een van de talenten van de Bio Art Laboratories talent pressure cooker.

Actief bij

Eigen, Romy Snijders | Dark Matter Labs

Rol binnen initiatief

Romy doet onderzoek naar en geeft advies over ecologische, sociale en culturele vraagstukken, ze creëert onderzoeksgedreven ontwerp en faciliteert en begeleidt innovatie trajecten. Altijd gefocust op een betere wereld en gerelateerd aan de klimaat crisis.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://romysnijders.com/