Roel Schatorje

Schermafbeelding-2020-04-14-om-12.26.46

Roel Schatorje is 29 jaar oud en Oprichter

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Oprichter van MOYU Notebooks en Elfinbook NL. Met MOYU maken we in Nederland steenpapieren schrijfwaren die herschrijfbaar en uitwisbaar zijn, welke daardoor jaren mee gaan. We kappen geen bomen om bomenkap tegen te gaan en de productie van steenpapier heeft minder impact op het milieu. Daarnaast gaat het product langer mee in gebruik en planten we nieuwe bomen aan ism Trees for Kenya. 2 jaar geleden ben ik begonnen met de import van Elfin book. Doel was om een langer bruikbaar product te introduceren om papierverspilling tegen te gaan. Om de vraag (en impact) nog beter in te vullen is een jaar geleden MOYU opgericht. Doordat het lokaal geproduceerd wordt hebben we veel flexibiliteit in het design en ontwerp van het notitieboek. Daardoor kunnen we aan eigenlijk elke vraag voldoen vanuit het bedrijfsleven om zo het perfecte notitieboek te maken welke aansluit bij de behoefte van de werknemers. We vinden dat het verkopen van een notitieboek namelijk maar een gedeelte is van de impact; de echte impact wordt gemaakt als men dagelijks het notitieboek gebruikt en daardoor reguliere notitieboeken minder worden gebruikt. Daarnaast denken we ook mee met bedrijven om het notitieboek als communicatiemiddel in te zetten om zo hun duurzame missie en visie beter op de radar te krijgen bij alle medewerkers.

Doel

Momenteel hebben we al meer dan 2000 bomen geplant en helpen we bedrijven zoals o.a. de Rabobank om hun papierverspilling te reduceren. Onze ambitie is om meer bewustzijn te creeren met ons notitieboek als communicatiemedium. Naast het voorkomen en vervangen van duizenden 'reguliere' notitieboeken voor duurzamere en langer bruikbare notitieboeken hebben we als nieuw doel om lokaal meer nieuwe (kleine) ecosystemen te gaan creeren dmv Tiny Forests. Hierdoor wordt jouw notitieboek een aandeel in een stukje natuur, waar je doorheen kan lopen, wat jou hopelijk weer kan inspireren om beter voor onze wereld te zorgen.

Actief bij

MOYU & Elfin book

Rol binnen initiatief

Momenteel werken we met een team van 5 vaste medewerkers en een flexibele schil van 4 medewerkers aan het verder uitbouwen van onze missie. Er is een goede basis qua product en team neergezet om in de toekomst nog meer en betere producten aan te bieden aan een grotere markt. Ik ben zelf verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het product, het vinden van de juiste partners en het neerzetten van een goed team. Daarnaast zijn we trots op samenwerkingen zoals bijvoorbeeld met een Rabobank en het al hebben geplant van meer dan 2000 bomen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.moyu-notebooks.com/