X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Robin Stuiver & Thijs Morel

DJ100_selficient

Robin Stuiver en Thijs Morel is 25 jaar oud en Co-founders

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Wij zijn mede-eigenaren van de startup Selficient B.V, die is ontstaan vanuit een studentenproject op de Hogeschool Utrecht. Wij brengen Selficient-huizen op de markt die een combinatie zijn van betaalbare duurzaamheid, toekomstbestendigheid, levensfasebestendigheid, aanpasbaarheid en een korte bouwtijd.

Ons huis kan meeleven met de levensfase en de woonbehoefte van de bewoner. Dit houdt in dat het huis kan worden uitgebreid of ingeperkt op basis van de woonwensen en dat de bewoner in principe niet meer hoeft te verhuizen. Wil de bewoner toch verhuizen, kan dat ook en neemt hij zijn huis gewoon mee. Het huis is namelijk zo ontworpen dat het is te demonteren en ergens anders weer is op te bouwen, daarbij hoeft niet te worden gesloopt en ontstaat er minimaal afval. Het huis heeft in vergelijking met de traditionele bouw een korte bouwtijd, waardoor bewoners snel in hun nieuwe woning kunnen trekken. Het wordt voor een marktconforme prijs aangeboden, zodat uiteindelijk mensen voor een betaalbare prijs toekomst- en levensfasebestendig kan wonen. Door het modulaire en aanpasbare karakter kunnen we verschillende varianten aanbieden, van basis tot luxe en afgestemd op specifieke wensen, zodat aan veel wensen kan worden voldaan en een breed publiek wordt bereikt.
Het huis is een samenvoeging van verschillende duurzame marktproducten. Het Selficient-huis is zelfvoorzienend en geheel elektrisch. Bovendien hebben de huizen al voorbereidingen voor toekomstige technologieën om in het huis te worden geïntegreerd.
Daarnaast is het huis ontworpen volgens het principe van de circulaire economie en bestaat het uit voornamelijk circulaire en herbruikbare materialen en elementen. Zo wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van hout. Hout is één van de weinige bouwmaterialen dat in korte tijd en eenvoudig kan worden geoogst. Hiermee kan een CO2-positief huis worden gecreëerd.

Doel

Met Selficient hebben wij deelgenomen aan de Solar Decathlon 2017 in Denver, USA. Dit is een internationale studentencompetitie waarin teams worden uitgedaagd om een zo duurzaam mogelijke woning te ontwerpen, bouwen en in gebruik te hebben. Wij hebben de publieksprijs, 2de prijs voor marktpotentieel, 3de prijs voor water en 4de prijs voor architectuur binnengesleept.
Verder hebben wij de HU-genoten prijs ontvangen, is er uit dit project een onderwijsprogramma (Wonen 3.0) ontstaan waarbij challenge based leren centraal staat en soortgelijke competities mogelijk worden, is het huis opgebouwd en te bezichtigen op het Utrecht Science Park, hebben wij een partner netwerk opgezet, subsidies ontvangen en verschillende media behaald: NOS, AD, RTVU, DUIC, Renault en NEMO.

Met de startup zijn wij bezig om het concept en bedrijfsmodel verder te ontwikkelen, collega's en samenwerkingspartners te benaderen en de eerste verkoop op gang te brengen. Ons doel is de impact en bekendheid van onze startup en ons woningconcept te vergroten, zodat uiteindelijk iedereen duurzaam, toekomstbestendig en levensfasebestendig kan wonen. Eind 2019 willen wij ons eerste project hebben.

Op 10 oktober 2018 hebben wij de tiende Dag van de Duurzaamheid samen met Marjan Minnesma geopend bij ons huis op het Utrecht Science Park, waar ook wethouder Lot van Hooijdonk van de Gemeente Utrecht aanwezig was. Wij willen iedereen die geïnteresseerd is met plezier rondleiden in het huis en onze passie en visie met u delen. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Actief bij

Selficient BV.

Rol binnen initiatief

Wij zijn mede-initiatiefnemers geweest voor het HU-project. Als leden van het kernteam waren wij verantwoordelijk voor het gehele woonconcept, het ontwerp van de buiten- en binnenkant van het huis met zijn duurzame energiesystemen, de bouw van het huis en de richting en voortgang van het project in het algemeen.

Als co-founders van onze startup zijn we dagelijks bezig met het creëren van impact en verandering in de traditionele bouwsector. We zijn bezig met businessplannen, conceptontwikkeling, partners benaderen, pitchen, klanten werven en het vergroten van onze naamsbekendheid.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://selficient.com/