Robin Habbé

Robin Habbe

Robin Habbé is 25 jaar oud en Coördinator, organizer, filosoof, kapper, projectleider, communicatiespecialist en activist

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Robin Habbé, die overigens door het leven gaat als non-binary (die gender optie stond er niet tussen), zet zich al jaren in voor onderwerpen die er vandaag de dag echt toe doen. Duurzaamheid, politiek, uitbuiting, ongelijkheid, onderwijs, activisme: het onderwerp maakt niet uit, want Robin heeft een mening klaarstaan, en niet zomaar een. Met veel academische kennis, opgedaan tijdens een bachelor en master filosofie, en levensvaardigheden weet Robin, ook wel bekend als Bruisje, menig persoon in diens netwerk te inspireren.

Al jaren leeft Bruisje heel bewust, vol passie en energie. Ten allen tijden zal naar een oplossing gezocht worden, voordat hulplijnen worden ingeschakeld. Zelf repareren. Zelf rebelleren. Zelf reduceren. Zelf reflecteren en leren leren leren. Deze manier van leven wordt via hun instagram-pagina (@bruisje) gedeeld met de wereld, om hopelijk mensen te inspireren hetzelfde te gaan doen. Een grote dosis practice-what-you-preach filosofie kan mensen overzetten tot actie.

Naast een extreem duurzame leefwijze, zet Robin zich ook fulltime in als activist voor Extinction Rebellion. Met diens creatieve brein en ideeën weet ze mede-activisten te voorzien van energie, een kritische blik en coördinatie. Als een heuse leider kan ze sturen waar nodig, maar op de juiste moment ook stilstaan, nadenken en groeien.

Doel

Extinction Rebellion Amsterdam zou zonder Robin niet hetzelfde zijn. Ook met de landelijke coördinatie heeft Robin veel bereikt. Zo is Robin in oktober 2019 betrokken geweest bij het organiseren van de internationale actieweek van Extinction Rebellion in Amsterdam. Daarna heeft ze meegewerkt aan het oprichten van de Fashion Action tak in Nederland, die een grote actie tegen Black Friday ten tonele bracht en daarna Guerilla Repair acties hielden in de openbare ruimte, om een alternatief te bieden voor de doorgedraaide consumptiecultuur. Robin schreef een stuk voor het XR-boek 'Nu Het Nog Kan' over neoliberalisme en bevrijding. Recentelijk heeft ze een bijdrage geleverd aan de #GeenPoenZonderPlan campagne en werkt Robin aan de panelserie Klimaatstrijd in Crisistijd, in samenwerking met allerlei andere klimaatbewegingen.

Robin gelooft dat creativiteit de weg is naar een betere wereld, juist omdat dat in de huidige maatschappij onderdrukt wordt. Ze schrijft muziek, maakt kleding van oude kleding, borduurt leuzen op shirtjes en krijt leuzen op straat. Robin bedenkt, organiseert en voert acties uit, de straten zijn een speeltuin. Door deze speelse wijze weet ze vaak mensen te mobiliseren om mee te doen

Daar waar ikzelf genomineerd ben geweest, voel ik de noodzaak om Robin Habbé ook te nomineren, simpelweg omdat ze meer bergen verzet dan ik op duurzaam vlak.

Inspiratie voor velen, handen uit de mouwen. Sociale beïnvloeding, netwerken en bewustmaking zijn denk ik essentiële zaken als het gaat om de toekomst van duurzaamheid. Al deze eigenschappen zijn een tweede natuur voor Robin.

Actief bij

Extinction Rebellion Nederland/Fashion Action

Rol binnen initiatief

Robin heeft binnen Extinction Rebellion Nederland verschillende initiatieven en werkgroepen opgestart, verder geholpen of geïnitieerd. Denk aan de politieke strategie van Extinction Rebellion Amsterdam, Fashion Action of specifieke acties van XR Nederland. Een van de grootste prestaties van Robin voor XR is denk ik de coördinatie geweest rond de actieweek in oktober, wat een chaotische en stressvolle week was, en ze op dag 1 al in de cel belandde.

Daar waar sommigen het misschien moeilijk hadden en het overzicht dreigde te verliezen, was Robin er om ze weer op het rechte pad te krijgen met nieuwe ideeën. Oneindige energie, in een wereld zonder oneindige natuurlijke bronnen. Juist daarom is verandering nodig in de manier hoe we leven. Robin is daar een prachtexemplaar van. Een voorloper als het gaat om duurzame ambities en ideeën over de wereld, die ook nog in de praktijk worden gebracht!

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)