Robin Boogaards

Foto-kleur

Robin Boogaards is 27 jaar oud en Founder

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Ik ben de oprichter van Tailored-by. Tailored-by wil een transparante en verantwoorde kledingindustrie creëren. Als onafhankelijke partij willen wij kledingmerken helpen om op een leuke manier betrouwbare informatie te bieden over de mensen in productie aan hun consumenten. Tailored-by gaat naar de fabriek(en) om de mensen in de fabriek te interviewen om vervolgens van deze informatie profielen te maken. Deze profielen zijn zichtbaar op ons platform (website) en kunnen benaderd worden door de labels die aan de kleding wordt gehangen of online door de Tailored-by plug-in in de webshop
Dit doen wij om de consumenten bewust te maken op het moment dat het er toe doet. Want alleen iemand die bewust is kan een weloverwogen beslissing maken. Vervolgens bieden wij de consument ook de mogelijkheid om zijn of haar waardering uit te spreken. De consument heeft de mogelijkheid om één Euro extra te geven. Dit kan vergeleken worden met een fooi in een restaurant, maar dan in de kledingindustrie. Hierdoor willen wij de consumenten op een leuke manier bewust maken dat er mensen verantwoordelijk zijn voor de productie van hun kleding. Niet alleen willen we zorgen voor bewustwording, maar tegelijkertijd stellen wij de consument in staat om als individu zijn of haar waardering over te brengen en een bijdrage te leveren aan een verantwoordelijke kledingproductie.
Uiteindelijk willen wij de mensen in de productie de waardering en de daarbij behorende beloning bieden die ze verdienen.

Doel

Wij staan voor betrouwbare transparantie, verantwoordelijkheid en positiviteit. Naast dat wij de afgelopen tijd druk bezig zijn geweest met product optimalisatie van onze producten zijn wij sinds kort de markt aan het betreden. Hier hebben wij al veel mensen kunnen inspireren en bewust kunnen maken van de verantwoordelijkheid die we allemaal hebben en de mogelijkheid om deze op een leuke manier te pakken. We zijn onze eerste klant aan het afronden en zitten in de vervolg gesprekken met andere kledingmerken waar we binnenkort meer over kunnen vertellen. Ik ben 2e geworden tijdens de Global student entrepreneur Award in Nederland en stonden onder andere in de halve finale van de PWC Social impact lab en de Tommy Hilfiger social impact challenge. Hier waren we helaas nog iets te vroeg en vonden ze het idee met de daarbij behoren impact geweldig alleen waren we toen nog niet op de markt aanwezig.
Met Tailored-by leveren wij een bijdrage aan de volgende SDG’s:
Geen armoede (1)
Waardig werken en economische groei (8)
Ongelijkheid verminderen (10)
Verantwoorde consumptie en productie (12)

Wij zijn geen merk met een missie, maar een missie met merken!

Actief bij

Stichting Tailored-by

Rol binnen initiatief

Ik heb Stichting Tailored-by opgestart en uitgebouwd. Nu samen met mijn co-founder en andere teamleden druk bezig om van Tailored-by een succes te maken.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://tailored-by.com/