Robert Gunsing

Profielfoto-Robert

Robert Gunsing is 23 jaar oud en Zero Emission Hero

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Duurzame mobiliteit en logistiek daar krijg ik pas echt energie van!

Met Mobilyze werk ik aan het efficiënter en duurzamer inrichten van onze logistieke processen. Advisering of implementatie van projecten op het gebied van elektrisch vervoer, deelmobiliteit en logistieke goederenhubs. Van het duurzamen van wagenparken tot het verbeteren van logistieke bevoorrading in binnensteden.

In 2015 stapte ik voor het eerst in de duurzame wereld als verkoop-assistent van zonnepanelen. Al snel kreeg ik de duurzame smaak te pakken en begon met mijn stage bij ElaadNL, het kennis & innovatie centrum rondom het slim laden van elektrische auto's en de eerste partij die openbare laadpalen plaatste in Nederland. Tijdens mijn stage heb ik een marktonderzoek gedaan naar de groei van bidirectioneelladen (ontladen) van elektrische voertuigen. Tot slot heb ik bij EC-Rent als instructeur ontzettend veel mensen laten kennis maken met elektrische rijden, van wethouders, ambtenaren, organisatie-adviesbureaus en andere geïnteresseerden.

Na het afronden van mijn studie Technisch Bedrijfskundige, honderden zonnesystemen te hebben ontworpen en vele mensen te hebben laten kennismaken met elektrisch rijden. Was er maar één optie over, starten met Mobilyze.

Doel

Mobilyze:

- Gemeente Den Bosch; Advisering en begeleiding bij het verduurzamen van hun wagenpark (220 voertuigen) van afvalstoffendienst tot stadsbeheer.

- Gemeente Waalwijk: Advisering en begeleiding bij verduurzaming wagenpark groenvoorziening (70 voertuigen), nu al geresulteerd in een jaarlijkse besparing van 100 ton CO2.

- Autodeeldienst TRAQ: Projectleider bij realisering eerste autodeeldienst die mobiliteit & vastgoed combineert.


EC-Rent (2017 - 2019): Honderden mensen laten kennis maken met de kracht van elektrisch rijden, van wethouders, bedrijfsleven tot particulieren.

ElaadNL(2016): Marktonderzoek voor flexibel op/ontladen van elektrische auto's

Actief bij

Mobilyze

Rol binnen initiatief

Mede-oprichter en op dit moment volledig eigenaar.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.mobilyze.nl