Rob Oomen

Version 2

Rob Oomen is 24 jaar oud en Partnerships Manager

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

In 2016 ben ik actief geweest voor de campagne Netherlands Circular Hotspot. Samen met een geweldig team Nederland gepromoot als circulaire hotspot van de wereld. Hier was ik verantwoordelijk voor de inkomende handelsmissie, waarbij we 140 gasten uit 20 landen voor 3 dagen lang geïnspireerd hebben over circulaire economie. Het initiatief is inmiddels gerepliceerd in Luxemburg, en later dit jaar ook in Schotland.

In 2017 heb ik mogen bijdragen aan de oprichting van C-creators, een stichting die in de Metropoolregio Amsterdam de transitie naar de circulaire economie mede gaat versnellen. Met C-creators en partners hebben we een Bouwprogramma opgezet om circulariteit in de bouw te bevorderen. Middels het ondersteunen van concrete bouwprojecten met kennis, innovatie en netwerk rondom circulariteit, leggen we de lat bij ieder project hoger.

In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar Madaster. Madaster heeft als doel afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Het Madaster platform is een publieke online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Door materialen te registreren gaan ze niet verloren, worden ze inzichtelijk, en ontstaan er incentives om circulaire materialen te prefereren. Als Partnerships Manager breidt ik mede het ecosysteem uit, zodat de functionaliteit op het platform toeneemt. Hier halen zowel Partners als eindklanten veel voordeel uit, met als uiteindelijk doel afval te elimineren.

Doel

Met de oprichting van C-creators en het Bouwprogramma is ontzettend veel enthousiasme gecreëerd in de regio om hier mee aan de slag te gaan. Inmiddels hebben zich al meer dan 25 partners aangesloten bij het initiatief, wat de reikwijdte ervan laat zien. Zowel start-ups als grote bouwbedrijven zijn onderdeel van het programma.

Bij Madaster ben ik zeer recentelijk gestart. Wel ben ik trots op het team dat in zo'n korte tijd een platform heeft gebouwd waarmee nu al meerwaarde aan klanten geboden wordt. Inmiddels staat er meer dan 400.000m2 in Madaster, en door de landelijke bekendheid blijft dit groeien. Ik kijk er naar uit om Madaster verder te laten groeien in zowel schaal als functionaliteit, zodat organisaties en eigenaren van gebouwen inzicht krijgen in wat ze hebben en wat de (toekomstige) waarde hiervan is.

Actief bij

Madaster

Rol binnen initiatief

Wat was jouw rol binnen dit initiatief, heb je het opgestart, verder geholpen of geïnitieerd?

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.madaster.com