Rianne Den Ouden

DSC_0341

Rianne Den Ouden is 29 jaar oud en Projectmanager

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Rianne is projectmanager bij De Groene Grachten. Ze coördineert de ontwikkeling en uitbreiding van de online toolbox ‘De Groene Menukaart’ (www.degroenemenukaart.nl) en begeleidt daarnaast verschillende projecten om de duurzame ambities van opdrachtgevers tot uitvoering te brengen. Daarnaast zet zij zich in om ook het daklandschap te vergroenen samen met Rooftop Revolution. En aangezien ze zelf geen tuin heeft en toch graag meer groen in de stad ziet, helpt zij als vrijwilliger zo nu en dan mee tuinen te ontstenen, om zo de stedelijke omgeving groener en watervriendelijker te maken.

Doel

Rianne is architect en heeft altijd de wensen van de gebruiker, een gezond binnenklimaat en een duurzaam integraal concept als vanzelfsprekend gezien. Haar master ging over de combinatie van architectuur en bouwfysica, en in het bijzonder de combinatie daarvan in bestaande gebouwen. Ze studeerde af op de Centrale Markthal in Amsterdam, en haar afstuderen werd beloond met een 10. In 2014 deed ze met het Prêt-à-Loger studententeam mee aan de Solar Decathlon, een internationale wedstrijd gericht op het ontwerpen van duurzame woningen. Rianne richtte zich op het belang van storytelling en kennisdeling. Mensen laten zien dat het kan! Na een tijdje als architect te hebben gewerkt, werd duidelijk dat Rianne’s passie bij de renovatie en verduurzaming van gebouwen ligt. Ze ging aan de slag bij het energieloket Reimarkt, waar ze zich inzette voor het verduurzamen van rijtjeswoningen. Als conceptontwikkelaar werkte ze aan een innovatieve aanpak om via ketensamenwerking verduurzaming zo makkelijk te maken als het kopen van producten in de winkel. Inmiddels is Rianne projectmanager bij De Groene Grachten. De missie? “Als een eeuwenoude pand duurzaam kan, dan kan het overal!”.

Actief bij

De Groene Grachten

Rol binnen initiatief

Rianne is projectmanager van De Groene Menukaart, een gratis online toolbox voor het verduurzamen van historische gebouwen. Vooralsnog zijn er menukaarten voor het verduurzamen van historische woningen en forten. Dankzij het team van Rianne wordt in juni 2019 dit platform uitgebreid met menukaarten voor kerken, stolpboerderijen, molens en buitenplaatsen. Naast zo veel mogelijk mensen inspireren tot verduurzaming, werkt ze ook als projectmanager die de uitvoering van de verduurzamingsplannen begeleidt. Zo helpt ze een woongroep van 22 bewoners van een oude school aardgasvrij te maken. Ook is ze trekker van een zeer innovatief project samen met Redevco, waar ze werkt aan het voormalige Leesmuseum op het Rokin Amsterdam, dit wordt een aardgasvrij ‘lighthouse of sustainability and innovation”.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.degroenegrachten.nl