Rebecca Scholten

Foto-2019-Rebecca-2

Rebecca Scholten is 30 jaar oud en Corporate Responsiblity Lead

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Als Corporate Responsibility Lead ben ik verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen EY. Ik werk samen met mijn team aan de interne duurzaamheid, de integratie van duurzaamheid in EY’s dienstverlening en aan het betrekken van collega’s bij maatschappelijke projecten van EY.

Ik heb Sustainability Science and Policy aan de Universiteit van Maastricht gestudeerd, gevolgd door een master Sustainability Leadership aan de University of Cambridge (UK). Ik werk sinds 2014 bij EY en was hiervoor duurzaamheidsadviseur bij Natuurmonumenten. Ik doe naast mijn werk bij EY wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en publiceerde o.a. papers over klimaatrisico’s bij energiebedrijven en over de ontwikkelingen van klimaatrisico rapportages binnen jaarverslagen. Ook ben ik actief parttime duurzaamheidsexpert en docent bij de University of Cambridge.

Betrokkenheid binnen alle lagen van een organisatie, daar draait een succesvol duurzaamheidsbeleid wat mij betreft vooral om. Iedereen bij EY speelt een belangrijke rol. Om alle collega’s mee te krijgen, is goede communicatie onmisbaar. Maar verduurzamen kunnen we niet alleen, ook organisaties en personen buiten EY hebben we nodig.

Doel

Ik ben erg blij met de sustainability programma’s die ik met mijn team heb kunnen opzetten. In 2019 betrokken we ruim 750 kinderen en 300 collega's bij ons programma rondom geld en hielpen we meer dan 50 impact startups in tien verschillende sectoren, onder andere bij hun businessmodellen, strategie en funding.

We bevinden ons nu met de COVID-19 crisis in een hele bijzondere tijd. Ik ben erg trots op alle startups en scale-ups in mijn netwerk die in deze tijd nóg harder werken en nóg meer geven dan normaal! Ik ben vastbesloten om hun energie en innovatiekracht niet verloren te laten gaan. We hebben daarom speciaal voor startups en scaleups een COVID-support programma opgezet. Samen met onze partners uit het ecosysteem proberen we aan hun voortbestaan bij te dragen. We stellen de EY Finance Navigator drie maanden vrij ter beschikking, waarmee startups en scale-ups hun financiële prognoses gemakkelijk kunnen samenstellen. Dit helpt hun met keuzes maken in deze moeilijke tijd én vergemakkelijkt het aanvragen van overheidsondersteuning. Al ruim 450 startups maken hier gebruik van uit 75 verschillende landen! Daarnaast organiseren we elke week webinars met de laatste inzichten.

Actief bij

EY

Rol binnen initiatief

Als Corporate Responsibility Lead ben ik verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen EY. Ik werk samen met mijn team aan de interne duurzaamheid, de integratie van duurzaamheid in EY’s dienstverlening en aan het betrekken van collega’s bij maatschappelijke projecten van EY. Voor ons COVID-support programma werken we in een kernteam samen met belangrijke spelers in het startup-ecosysteem zoals Techleap en de Dutch Startup Association.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.ey.com/nl_nl/covid-19