Rebecca Scholten

Rebecca-JVS-5

Rebecca Scholten is 29 jaar oud en Corporate Responsibility Lead EY Nederland

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Als Corporate Responsibility Lead van EY, een wereldwijde speler actief op het gebied van accountancy, tax, transactions en consultancy services, ben ik verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie van EY Nederland. Samen met mijn team werk ik aan het verbeteren van onze interne duurzaamheid, het integreren van duurzaamheid in onze dienstverlening en aan het betrekken van collega's bij onze maatschappelijke projecten.

Daarnaast maak ik sinds dit jaar onderdeel uit van het management team van de communicatieafdeling van EY Nederland. Communicatie is voor mij 1 van de meest belangrijke onderdelen van een succesvol duurzaamheidsbeleid. Mensen meenemen in de verduurzaming van een organisatie is essentieel om daadwerkelijk verandering teweeg te kunnen brengen. Iedereen bij EY heeft hierin een rol te spelen, van jong tot oud. Ook organisaties en individuen buiten EY zijn belangrijk om ons hierbij te ondersteunen.

Ik combineer mijn werk bij EY met wetenschappelijk onderzoek. Afgelopen jaar publiceerde ik een paper samen met de Nyenrode Business Universiteit over klimaatrisico rapportages bij bedrijven in de energie sector (te vinden op https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2995630) en ik deed onderzoek naar de impact van klimaat risico’s op bedrijven in zowel de financiële als niet-financiële sector. Tevens rondde ik de parttime Master Sustainability Leadership af aan de Universiteit van Cambridge.

Doel

Vanuit EY richten we onze duurzaamheidsprojecten op het ondersteunen van de toekomstige generatie en op het opschalen van impactvolle startups. Afgelopen jaar betrokken we 300 kinderen bij ons programma rondom geld en hielpen we 25 startups in 9 verschillende sectoren met o.a. hun business modellen, strategie en funding vraagstukken.

Mijn plek in de DJ100 lijst van 2018 heeft onwijs bijgedragen aan het vergroten van mijn startup netwerk. Mede hierdoor zijn we van het ondersteunen van 6 startups in 2017/18 doorgegroeid naar de 25 in 2018/19. Ik zal komend jaar wederom dit ontzettend belangrijke netwerk inzetten om de impact van EY op gebied van duurzaamheid te vergroten en nog meer impactvolle startups een groei-boost proberen te geven.

Onderstaande filmpjes geven een impressie van hoe onze duurzaamheidsprojecten jonge collega’s in staat stellen om écht het verschil te maken in de maatschappij door hun kennis en kunde in te zetten voor een betere wereld.

Collega Sanne Groenendaal: https://www.youtube.com/watch?v=WJQNl04xJz8
Collega Illias Aazzam: https://www.youtube.com/watch?v=ioEnLY4KRFs

Actief bij

EY

Rol binnen initiatief

Als Corporate Responsibility Lead en lid van het management team communicatie zijn er veel mogelijkheden om positieve veranderingen in gang te zetten. Trots ben ik vooral op de programma’s die ik heb opzet om jonge collega’s te betrekken bij duurzaamheid. Drie jaar geleden is het gelukt ons bestuur te overtuigen medewerkers 1 dag per jaar te laten besteden aan deze projecten binnen werktijd (een inzet van 25.000 uur in 2020). Dit stelt hen in staat om zelf een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van de maatschappij.

Afgelopen jaar hebben we een nieuw online platform gelanceerd waarop al onze duurzaamheidsprojecten inzichtelijk zijn en waar collega's zich dagelijks direct op kunnen geven om hun maatschappelijke impact een boost te gaan geven!

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.ey.nl/cr