Rebecca Scholten

Rebecca-JVS-5

Rebecca Scholten is 28 jaar oud en Corporate Responsibility Lead

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Ik ben Corporate Responsibility Lead bij EY, een accountancy en consultancy bedrijf.

Ik combineer mijn werk bij EY met een parttime Master in Sustainability Leadership aan de Universiteit van Cambridge, UK. De master is gericht op het ontwikkelen van inzichten om organisatorische veranderingen teweeg te kunnen brengen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Inmiddels ben ik in de afrondende fase en schrijf ik mijn scriptie over de impact van klimaat risico’s op zowel de financiële als niet-financiële sector.

Doel

Werken aan het verduurzamen van een grote multinational zoals EY is ontzettend leuk en leerzaam. Trots ben ik vooral op de programma’s die ik heb opzet om collega’s te betrekken bij duurzaamheid. Twee jaar geleden is het gelukt ons bestuur te overtuigen medewerkers 1 dag per jaar te laten besteden aan deze projecten binnen werktijd. Dit stelt hen in staat om zelf een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van de maatschappij.

Dit filmpje geeft een impressie van onze projecten die ik in de afgelopen jaren heb opgezet in samenwerking met partnerorganisaties: https://www.youtube.com/watch?v=pO5OyInyemc

Afgelopen jaar participeerden meer dan 500 collega’s in totaal 9.238 uur in deze programma’s en ons doel is dit door te laten groeien tot 25.000 uur in 2020!

Actief bij

EY

Rol binnen initiatief

Als Corporate Responsibility Lead bij EY, een accountancy en consultancy bedrijf, ben ik verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie van EY Nederland. Samen met mijn team werk ik aan het verbeteren van onze interne duurzaamheid, het integreren van duurzaamheid in onze dienstverlening en aan het betrekken van collega's bij onze Community Investment-projecten.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.ey.com/nl/nl/about-us/corporate-responsibility