Raoul Santibanez

DBL-200

Raoul Santibanez is 29 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Duurzaam Bouwloket is een informatieplatform voor inwoners waar bewoners terecht kunnen voor onafhankelijk informatie en advies. Duurzaam Bouwloket helpt gemeenten en bewoners bij de energietransitie en overstap van aardgas naar een duurzaam alternatief. Het online informatieplatform biedt bewoners onafhankelijk informatie, ondersteunend advies, up-to-date informatie over subsidies en regelingen met daarnaast een koppeling naar lokaal bedrijfsleven en lokale (bewoners) initiatieven. Met daarnaast een online tooling kan Duurzaam Bouwloket in de wijkgerichte verduurzamingsprojecten straks op een efficiƫnte manier energieadvies in Nederland deels automatiseren, maar nog belangrijker zorgen voor opschaling zodat gewerkt kan worden aan de beoogde aantallen die we in Nederland dienen te realiseren. Uniek is dat bewoners met de online tool straks een stappenplan kunnen maken in de voorbereiding naar een aardgasvrije woning.

Doel

Duurzaam Bouwloket voert voor 113 gemeenten in Nederland het energieloket uit en is inmiddels het grootste energieloket in Nederland. Momenteel wordt samen met de provincie Antwerpen de website vervlaamst zodat op korte termijn daar het loket voor de 70 gemeenten in de provincie Antwerpen het energieloket kan vervullen. Daarnaast een actieve bijdrage binnen de KEK (klimaat en energie koepel) geleverd waar een selecte groep jonge ondernemers en young profesionals input kon leveren op de concept stukken van het klimaatakkoord. Vanuit Duurzaam Bouwloket betrokken bij de eerste wijken die in Nederland van het aardgas daadwerkelijk van het aardgas worden afgesloten.

Actief bij

Duurzaam Bouwloket B.V.

Rol binnen initiatief

De online infrastructuur die Roy Langedijk en ik de afgelopen jaren hebben neergezet is hetgeen waar ik het meest trots op ben. Het onafhankelijke informatieplatform met adviesfunctie namens de lokale gemeenten is een bewezen structuur die zeer schaalbaar is. Leuk om te zien is dat men zelfs in Belgiƫ hier de meerwaarde van inziet. Nog trotser ben ik op de impact die we met de energieloket structuur van Duurzaam Bouwloket realiseren. Kijkende naar de aantallen in verduurzaamde woningen , werkelijk getroffen maatregelen door bewoners en Co2 reductie leveren we een grote bijdrage aan de landelijke en lokale doelstellingen m.b.t. te realiseren energiebeleid.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.duurzaambouwloket.nl