Quinten Selhorst

Teamfoto-felyx

Quinten Selhorst is 30 jaar oud en Co-founder / CEO felyx

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

felyx is een nieuw mobiliteitsconcept, waarbij gebruikers d.m.v. een app een volledig elektrische snorscooter kunnen huren op ritbasis. Het concept is kort te omschrijven als “car2go met elektrische scooters”. Klanten kunnen d.m.v. een app een volledig elektrische snorscooter “huren” om snel in de binnenstad van A naar B te komen en binnen het afgebakende gebied de e-scooter overal weer gratis parkeren en afsluiten (zgn. "free floating"). Afgelopen zomer is felyx met groot succes aangekondigd in de landelijke media en momenteel zijn ze operationeel in Amsterdam met 108 e-scooters.

Steden worden voller en de luchtkwaliteit wordt steeds slechter. Om steden bewoonbaar te houden, zal een transitie moeten plaatsvinden naar duurzaam vervoer dat openbaar is of gedeeld wordt. De druk op de openbare ruimte betekent volgens felyx dan ook dat we als samenleving naar kleinere “light electric vehicles” moeten bewegen, i.p.v. eigen ongebruikte voertuigen (bijv. auto’s en scooters). felyx sluit als mobiliteitsconcept naadloos aan op deze wereldwijde thema’s.

Voordelen voor de gebruiker:
· Snel – deur tot deur, overal parkeren
· Betaalbaar – gunstig geprijsd, vergelijkbaar met OV
· Comfortabel – langere afstanden zelf buiten afleggen

Voordelen voor overheden en stadsbewoners:
· Duurzaam – 100% emissievrij
· Ontlasten openbare ruimte – deelconcept
· Alternatief auto – minder congestie

Doel

Felyx is in staat gebleken een kapitaalintensief, operationeel uitdagend concept in korte termijn succesvol tot uitvoering te brengen waarmee ze direct bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

Sinds het moment dat ze live zijn gegaan heeft felyx al zoveel kilometer afgelegd dat je er meerdere rondjes mee om de aarde kunt afleggen. De totale CO2 besparing t.o.v. auto, OV en benzinescooter is nu al meer dan 17 ton en omdat felyx een laagdrempelige vorm van elektrisch rijden aanbiedt, helpt het bij het creëren van bewustwording bij het grote publiek.

Actief bij

Felyx

Rol binnen initiatief

Quinten is samen met Maarten Poot de oprichter van felyx. In april 2016 hebben beide heren hun baan opgezegd als consultants, om full time aan de slag te gaan met het opzetten van hun initiatief.

Wat begon als een idee, is inmiddels een goedlopend, duurzaam concept dat 7 dagen in de week 19 uur per dag "open" is en direct inspeelt op de grootstedelijke uitdagingen van nu en die van de toekomst. Behalve de day-to-day operations is Quinten verantwoordelijk voor het continueren van de bedrijfsvoering en het creëren van nieuwe mogelijkheden om op een duurzame manier impact te maken in grootstedelijke gebieden.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.felyx.nl