Pieter van Exter

Photo_Pieter-o2z9hpil0nlaqha93qo178s9qskgsgfyh472ye487c

Pieter van Exter is 28 jaar oud en Consultant & Industries Team Lead

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Pieter leidt het circulaire industrieteam bij Metabolic. Daarin helpt hij bedrijven om de transitie te volbrengen naar een duurzame staat, door middel van diepgravende analyse en het ontwikkelen van strategieën gebaseerd op systeemdenken.

Doel

Pieter heeft vele nationale en internationale, zowel kleine als grote spelers in de industrie geadviseerd over verduurzaming. Hij heeft onderzoek gedaan naar de metaalvraag van de Nederlandse energietransitie. Daarnaast heeft hij bijv. de gemeente Rotterdam geadviseerd hoe ze de stad, inclusief de haven en bijkomende industrieterreinen, volledig circulair kunnen maken. Dit rapport is uitgebreid gepubliceerd door de gemeente en staat momenteel in de startblokken ("Rotterdam Circulair")

Actief bij

Metabolic B.V.

Rol binnen initiatief

Pieter heeft samen met partners van Metabolic het initatief genomen om onderzoek te doen naar de metaalvraag voor de energietransitie. Hij was hierin projectleider, auteur en analist. In het project is aangekaart hoeveel (zeldzame) metalen we nodig hebben voor de energietransitie in Nederland. Het rapport is het één van de eerste in zijn soort en heeft veel publieke interesse getrokken. Het is gepresenteerd op Springtij en een vertaling ervan is gefinancierd door ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Eva Gladek, CEO van Metabolic, heeft het project uiteindelijk gepresenteerd op de COP24.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.metabolic.nl/publications/metaalvraag-van-de-nederlandse-energietransitie/