Pieter van de Glind

Pieter-van-de-Glind

Pieter van de Glind is 29 jaar oud en Co-Founder

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Ik ben mede-oprichter van shareNL. Een social enterprise met als missie: reshaping society. Wij geloven dat er een wereld mogelijk is waar iedereen toegang heeft tot alle producten en diensten die nodig zijn voor een verbonden, duurzaam en gelukkig leven. In samenwerking met overheden, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en start-ups ontwikkelen wij de deeleconomie. Door bestaande producten en kennis beter te benutten krijgen meer mensen toegang tot wat ze nodig hebben terwijl er minder geproduceerd hoeft te worden.

Als oprichter van shareNL ben ik dagelijks bezig met het ontwikkelen van de deeleconomie met oog voor zowel de kansen als de uitdagingen. Dit betekent in de praktijk het helpen innoveren van het bedrijfsleven en startups, het adviseren van overheden en het adviseren en helpen faciliteren van onderzoek.

Doel

De deeleconomie op de kaart gezet in de verzekeringsbranche. In tegenstelling tot andere landen kan de deeleconomie zich in Nederland sneller ontwikkelen omdat verzekeraars producten ontwikkelen en polissen aanpassen zodat het onderling delen en verhuren van spullen en diensten mogelijk wordt.
Op dit moment werken we met diverse sectoren (oa retail, vastgoed, toerisme, mobiliteitsbranche).

De deeleconomie op de kaart gezet bij overheden. Ik sprak (op uitnodiging) met verschillende Kamerleden van diverse politieke partijen. Ik leidde verschillende onderzoeken voor verschillende Nederlandse ministeries.

Samen met het shareNL-team organiseerde ik tientallen meetups en evenementen waardoor de diverse partijen uit ons netwerk elkaar hebben kunnen vinden en samenwerkingen hebben kunnen starten.

Sinds de lancering van shareNL gaf ik al +150 lezingen op het thema deeleconomie en subthema's als steden, duurzame impact, toekomst van arbeid, link met circulaire economie. Ook gaf ik al bijna 50 internationale lezingen, grotendeels in Europa maar ook in plaatsen als Seoul, Tokyo, Tel Aviv, New York & Quito. Inmiddels werken we vanuit shareNL met bedrijven en overheden van over de hele wereld

Actief bij

shareNL

Rol binnen initiatief

Oprichter

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.sharenl.nl