Peter Vork

atasgaga

Peter Vork is 21 jaar oud en Co-Founder & CMO

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Eind 2015 hebben wij (ik, Ard Trouwborst en Tim van der Lans) een startup opgericht dat een nieuwe technologie ontwikkelt waarmee lage warmte (restwarmte en aardwarmte) omgezet kan worden in elektriciteit. Wij hebben ons eerste prototype af en willen binnen twee jaar onze eerste grote test-installatie neerzetten.

Mijn rol binnen het bedrijf begon in 2013/2014 met het bedenken van een technologie waarmee de scheepvaart duurzamer kan worden. Een technologie dat met het mengen van zout en zoet water elektriciteit opwekt. Deze elektriciteit kan vervolgens een elektromotor aansturen. Dit was helaas economisch niet rendabel.

Vervolgens zijn ik en Ard in contact gekomen met Wetsus, waar we na een tijdje Tim hebben ontmoet. Tim ontwikkelt de technologie bij Wetsus, Ard houdt de financiën in de gaten en overziet het gehele project, ik ben verantwoordelijk voor zowel de interne- als externe communicatie. Ook is het doen van marktonderzoek, case study design en het vergroten van ons netwerk onderdeel van mijn functie. Samen met Ard leg ik vervolgens contact met interessante bedrijven, investeerders en organisaties die ons verder kunnen helpen.

Doel

Ons eerste prototype is af. We zijn betalend lid bij Wetsus, dat houdt in dat we de technologie snel kunnen ontwikkelen en het patent bij ons blijft. We hebben contact met itanks, waar we binnenkort ons bedrijf mogen pitchen voor grote bedrijven met veel restwarmte.

Daarnaast zijn we op de derde plek geëindigd van ClimateLaunchpad 2016 Nederland (Climate-KIC), als bedrijf met de meeste climate impact, en mochten vervolgens naar Estland om ons bedrijf te pitchen.

We hebben sinds kort onze eerste investeerder en adviseer / expert in ons team opgenomen, die ons gaat helpen om subsidies en investeringen binnen te halen.

Ik ben door de GSEA verkozen als één van de beste 25 studentondernemers in Nederland, met dit idee.

Verschillende steunverklaringen van bekende professoren verkregen die ons project steunen en verder helpen.

Actief bij

EvaCon Energy BV

Rol binnen initiatief

Via mijn (en mijn vader zijn) contacten is het uiteindelijk mogelijk geworden dit hele project van de grond te krijgen.
Door op de goede manier ons idee te communiceren konden we de juiste mensen achter ons krijgen die zeer waardevol zijn voor de toekomst van dit bedrijf. Via het al netwerken en ideeën uitwisselen, waar ik mee bezig ben, zijn we al op veel gelegenheden uitgenodigd om ons bedrijf te presenteren en aan de mensen duidelijk te maken dat onze technologie een efficiënte, duurzame en bovenal constante vorm van energie vormt die door de lage kosten en hoge efficiënte een vervanger is van fossiele brandstoffen. Samen kunnen we de energie transitie naar het volgende niveau helpen!

Vanuit welke rol

Student

Website

http://evaconenergy.com/