Peter van de Voort

19667551_1641653672512333_2054495361917336180_o

Peter van de Voort is 32 jaar oud en mede-eigenaar

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

>Ik ben melkveehouder, kaasmaker en affineur. We melken op de Groote Voort in Lunteren 90 Jersey koeien waarbij alle melk wordt verkaasd.
De kaas laten we op het eigen bedrijf rijpen en vermarkten we onder eigen merk REMEKER. We proberen in onze bedrijfsvoering de samenwerking aan te gaan met de natuur in plaats van deze naar je hand proberen te zetten.
Dit betekend niet ploegen, geen antibioticum gebruik bij de dieren ( sinds 2004) ook zijn de koeien gehoornd en krijgen geen geconcentreerd voer.
De kalveren zogen bij de moeder en biologisch is een gegeven.
We hebben een natuurkorst op basis van ghee (dus geen houtlijm) daarvoor in 2011 de Ekoland innovatieprijs gewonnen.

Doel

De manier van werken geeft melk waar ├ęcht smaak aan zit. Dat is de basis voor een smaakvolle kaas.
Alle melk wordt rauwmelks verwerkt en behoord tot de culinaire top.
Denk daarbij aan restaurants als de Librije, Het Nonnetje en RIJKS..

Actief bij

Remeker BV

Rol binnen initiatief

Ik ben ben samen met mijn vader verantwoordelijk en werkzaam in alle facetten van het bedrijf.
Dat wil zeggen: vee verzorgen, koeien melken, kaas maken, onderhoud van de kazen en het vermarkten daarvan.
Daarnaast een stukje relatie beheer en alles wat bij het hebben van een onderneming komt kijken.

We hebben 4 FTE die ik aanstuur.

Daarnaast ben ik actief in SYFN en heb in het 3 jarig bestaan van de FOOD100 er 3x in gestaan.
In 2016 zijn we agrarisch ondernemer van het jaar geworden en hebben 2x de world Jersey cheese awards gewonnen. (2008 & 2014)

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.remeker.nl