Peter de Koning

IMG_9889

Peter de Koning is 24 jaar oud en Earth Protector

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Peter maakt met The Pollinators Nederland weer een paradijs voor bestuivers, organiseert met The Tipping Point Foundation talloze initiatieven om Nederland weer duurzamer te maken en met Man In The Box (co-founder) zet hij Adventure Based Learning op de kaart om mens, natuur, en inheemse cultuur met elkaar te verbinden voor persoonlijke ontwikkeling. Peter heeft ook nog 50 hectare regenwoud gekocht in de Filipijnen om het te beschermen tegen commerciële industriën die geen respect voor natuur en cultuur hebben.

Doel

Peter heeft 50 hectare regenwoud gekocht waardoor het niet geexploiteerd wordt door goudmijners, kokosnoot en palmolie plantages, en andere commerciële activiteiten die geen rekening houden met de behoud van natuur en cultuur. Het regenwoud is direct teruggegeven aan de inheemse stam die het beheert en beschermt, voor hen heeft het veel spirituele waarde en zit er onder andere de heilige berg en de heilige waterval in het gebied. Nu probeert Peter ook nog de andere 50 hectare te kopen en mensen te inspireren door middel van een documentaire. De missie om natuur en mens dichter bij elkaar te brengen wordt zo heel tastbaar en veel mensen vinden het een inspirerend voorbeeld van iemand die echt iets veranderd in plaats van alleen maar praat over verandering. Met The Pollinators heeft hij met het team op honderden plekken in Nederland de bestuivers in Nederland een nieuwe kans gegeven en worden er grote acties opgezet om tuinen en publieke ruimtes weer in te richten voor biodiversiteit. Tenslotte, met Man In The Box worden mensen getransformeerd en hebben tientallen mensen een nieuwe ervaring en andere richting gekozen, dichter bij zichzelf, de natuur en inheemse wijsheid.

Actief bij

Man In The Box, The Pollinators,

Rol binnen initiatief

Uit eigen initiatief heeft Peter 50 hectare regenwoud gekocht in de Filipijnen omdat hij zo actie onderneemt om de verbinding met mens, natuur en inheemse cultuur te verwezenlijken. Hij heeft het betaald met zijn eigen geld en alles in dit hele verhaal is zijn eigen bijdrage zonder veel steun van andere mensen en organisaties. De meeste mensen vinden het maar een gek idee maar ze vinden het ook inspirerend en op die lijn van gek en inspirirend balanceert Peter. Nu mobiliseert hij een hondertal andere mensen om ook de andere 50 hectare te kopen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://maninthebox.nl/