Paul Smeulders

paul-smeulders

Paul Smeulders is 29 jaar oud en Wethouder

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Paul is Wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken in Helmond en Senior Adviseur Public Affairs bij Natuurmonumenten.

Doel

Paul heeft flinken stappen gezet in het verduurzamen van de stad Helmond door oa een Versnellingsagenda Duurzaamheid op te stellen. Hij heeft als doel dat Helmond in 2035 Klimaatneutraal is. Als senior adviseur public affairs coördineert Paul de inzet van Natuurmonumenten om de dramatische achteruitgang van biodiversiteit buiten natuurgebieden te stoppen.

Actief bij

Gemeente Helmond & Natuurmonumenten

Rol binnen initiatief

Al jaren zet Paul zich als wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken zet hij zich succesvol in voor een groenere landbouw, een vergaand klimaatbeleid, natuurbehoud en biodiversiteit. Hij streeft naar een duurzame landbouw die goed is voor dier, mens én milieu.
Natuurmonumenten is een vereniging van 730.000 leden die houden van de natuur. Deze leden vinden het belangrijk dat de achteruitgang van de biodiversiteit in het landelijk gebied wordt gestopt. Paul zet hiervoor concrete stappen, door samenwerking te zoeken met voorlopers op het gebied van duurzaamheid in de agrarische sector.

Vanuit welke rol

Young professional