Patrick van der Meulen

DSC_0674_Bart-Lindenhovius

Patrick van der Meulen is 28 jaar oud en Oprichter & Directeur

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Patrick van der Meulen is een duurzame ondernemer. Op jonge leeftijd werd hij gegrepen door de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore over de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak van de energietransitie. Het zaadje werd geplant.

Ondernemerschap het middel om zijn doel voor een duurzame wereld te realiseren. Zo stond Patrick in 2012 aan de wieg van de lancering van de Mia elektrische auto in Nederland en startte hij in 2013 zonne-energie leverancier enie.nl. Met enie.nl wordt er in Nederland en Zuid-Afrika gewerkt aan de missie om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken.

Verder is Patrick in 2015 persoonlijk opgeleid door Al Gore als Climate Reality Leader en is hij sindsdien verantwoordelijk voor zijn Climate Reality Project in de BeNeLux. Het doel van het Climate Reality Project is om een wereldwijde beweging te ontketenen om klimaatverandering tegen te gaan.

Vanuit zijn rol en ervaringen als duurzaam ondernemer is Patrick een veelgevraagd gastspreker op diverse congressen en evenementen. Hij spreekt dan over duurzaam ondernemerschap en over de Toekomst van Energie.

Doel

Met enie.nl hebben we de afgelopen ruim 14.000 bedrijven en consumenten voorzien van zonnepanelen. In totaal zijn dit zo'n 500.000 zonnepanelen die ieder jaar 150.000.000 kWh aan duurzame energie opwekken. We doen dit met een team van zo'n 55 collega's in Nederland en Zuid-Afrika.

Vanuit mijn rol bij Al Gore zijn Climate Reality Project geef ik wekelijks lezingen over klimaatverandering en de transitie naar duurzame energie. Op deze manier heb ik inmiddels duizenden mensen bewust gemaakt over deze wereldwijde uitdaging.

Actief bij

Enie.nl

Rol binnen initiatief

Opgericht in 2013 samen met mijn broertje Milan van der Meulen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.enie.nl/