Patrick en Milan van der Meulen

DSC2526_HR-kopie

Patrick en Milan van der Meulen is 23 en 26 jaar oud en Duurzame ondernemers

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

De broers Patrick en Milan van der Meulen zijn visie-georiënteerde ondernemers, gepassioneerd in actuele thema’s en wereldwijde transitie. Samen hebben ze zonne-energieleverancier enie.nl opgericht, en zijn ze in 2015 benoemd tot Climate Reality Leader na een opleiding van de voormalige Vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore. Daarvoor zijn ze sinds 2016 regiomanager voor het Climate Reality Project in de Benelux. Op deze manier hebben ze zich gecommitteerd aan een dynamische groep van internationale wereldveranderaars die het debat over klimaatproblemen en duurzaamheid vormgeven. Daarnaast behoort Patrick en Milan tot de Top 3 beste jonge ondernemers in Nederland, geselecteerd door het ondernemersplatform Sprout in 2016.

Met de wetenschappelijke kennis van nu en na hun opleiding van Al Gore geven ze wekelijks presentaties om de urgentie van de energietransitie over te brengen.

Doel

Via enie.nl zijn duizenden mensen en organisaties overgestapt op eigen zonne-energie. Daarnaast maken Patrick en Milan mensen actief bewust om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Hierin hebben ze een belangrijk rol gespeeld door de nieuwe film van Al Gore breed onder de aandacht te brengen in Nederland

In de media:

NOS
https://nos.nl/artikel/2186295-er-is-ook-hoop-zegt-al-gore-met-nieuwe-klimaatfilm.html
https://youtu.be/b1lX8e3-L2E

RTL Late Night
https://www.rtl.nl/video/81b9fe24-e53a-4e4d-8e52-b7302079e307/

EenVandaag
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-climate-reality-leaders-van-al-gore/

Al Gore's 24 Hours of Reality
https://youtu.be/eiyL7sqd1No

Actief bij

enie.nl & Climate Reality Project

Rol binnen initiatief

Samen hebben Patrick en Milan enie.nl opgericht en zijn ze in 2015 opgeleid door Al Gore.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://enie.nl/