Pablo Moleman

194030_140360739363816_1878992_o

Pablo Moleman is 28 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Pablo Moleman is oprichter van Viva Las Vega's, de organisatie die plantaardig eten makkelijk, leuk en lekker maakt voor iedereen. Vega eten en leven is 1 van de grootste trends van dit moment en zal de komende jaren de food sector ingrijpend veranderen. Het aantal flexitariers, vegetariers en vegans neemt toe en vleesconsumptie neemt af. Pablo is als campagneleider van het platform Eiwitinnovatie de katalysator die enerzijds de vraag naar plantaardige voeding doet toenemen door middel van consumentencampagnes. Anderzijds verhoogt hij het aanbod aan plantaardige producten in supermarkten, ketens en restaurants met als doel vega mainstream te maken.

Doel

Pablo bedacht de VeggieChallenge, een gratis online begeleidingstraject van 30 dagen waarbij je stapsgewijs minder dierlijk en meer plantaardig gaat eten. Al meer dan 11.000 Nederlanders deden hieraan mee en veranderden hun eetpatroon. Dit jaar lanceerde hij de Vegxperience, een educatieve pop-up expo over de vega lifestyle met Virtual Reality en interactieve elementen.
Eind 2016 boekte hij een groot succes met de campagne Met Zonder Ei, waarbij hij frietzaak Smullers overtuigde om plantaardige, eivrije mayonaise op te nemen in hun aanbod. En hij timmert aan de weg met grootschalige plantaardige food events zoals het Viva las Vega's Food Festival in Amsterdam (4000 bezoekers) en VeggieWorld bij de Jaarbeurs in Utrecht (7600 bezoekers).

Actief bij

Viva Las Vega's

Rol binnen initiatief

Pablo is een van de drijvende krachten binnen Viva Las Vega's. Als projectleider van het platform Eiwitinnovatie versnelt hij de vegarevolutie en veganizeert hij alles wat op zijn pad komt.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.vivalasvegas.nl