Nupur Kohli

nupur-1

Nupur Kohli is 31 jaar oud en Medisch Adviseur

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Co-founder van het restart health project van de World Economic Forum Global Shapers waar we o.a. kijken naar aspecten van het klimaat die een effect hebben op onze gezondheid. Hoe kunnen we onze gezondheid en ook die van de aarde herstarten om samen gezonder verder te gaan? Onder duurzaamheid valt ook een goede mentale gezondheid, hier werk ik al jaren voor door lezingen te geven wereldwijd over stress en mentale fitheid. Hier heb ik ook een boek over geschreven: Chill! . Ik ben bezig met het oprichten van de NRG (Energy) foundation die onderzoek naar het verbeteren van de duurzaamheid voor en van de mens, o.a. de mentale gezondheid, zal financieren. Mentale en fysieke duurzaamheid is in tijden van de pandemie iets wat we niet moeten onderschatten, willen we als gezonde maatschappij na de pandemie verder gaan.

Doel

Ik heb meer dan 150 internationale talks gegeven in de afgelopen jaren, over de relatie tussen klimaat en gezondheid, mentale fitheid en de toekomst van een duurzame gezondheidszorg. Dit heb ik ook mogen delen in kranten, magazines en op TV in meerdere landen, met 4 TEDx talks in verschillende landen. Ik heb hiermee duizenden mensen, vooral vrouwen, educatie kunnen bieden en bewust kunnen maken van het belang van ons klimaat voor onze gezondheid, maar ook het belang van de duurzaamheid van onze eigen gezondheid. Ik heb hiervoor vele awards in ontvangst mogen nemen de laatste jaren. Als arts en adviseur die verschillende werelden met elkaar verbindt, draag ik ook bij in mijn rollen als toezichthouder bij UNICEF Nederland, onderdeel van de International Advisory Board en Young on Board van de Amsterdam Economic Board en onderdeel van verschillende projecten bij het World Economic Forum, waaronder de samenwerking met het Climate Reality Project, opgericht door Al Gore.

Actief bij

Zilveren Kruis - Achmea

Rol binnen initiatief

Duurzaamheid en de gezondheidszorg kunnen in deze tijd niet los van elkaar worden gezien. In mijn huidige rol sta ik voor een duurzame gezondheidszorg die lange tijd voort kan blijven bestaan en goede zorg naar de maatschappij kan brengen. Als zelfstandig leider in de gezondheidszorg sta ik voor een duurzame gezondheid voor iedereen, waar vooral ten tijde van de pandemie de aandacht voor preventie, leefstijl en aandacht voor ons klimaat voor een goede gezondheid in de toekomst een cruciale rol gaat spelen. Ik ben een groot voorvechter van de relatie tussen ons klimaat en onze gezondheid en heb hier voor he Climate Reality project van Al Gore ook een lezing over gegeven afgelopen jaar voor de World Economic Forum Global Shapers Community.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.drnupurkohli.com