Noor Veenhoven

notjustashirt

Noor Veenhoven is 26 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Ik ben Co-Founder van Project Cece (www.projectcece.nl), een tech- en mode startup die duurzame kleding van nu al meer dan 130 webshops verzameld op één website. We hebben onze website gebouwd met het doel om het vinden van eerlijke en duurzame kleding makkelijker te maken en het inzichtelijk te maken wat het verhaal is achter je kleding.

Bij Project Cece ben ik verantwoordelijk voor de operatie, marketing, content managing en natuurlijk de strategie van het bedrijf. Ik zorg er dus voor dat er samenwerkingen worden aangegaan met duurzame webshops zodat hun producten op onze website getoond kunnen worden. Ik doe ook onderzoek naar alle informatie die te vinden over de merken en vat dit samen in een korte merkbeschrijving die bij het product getoond wordt. Ik ben ook verantwoordelijk voor het schrijven van blogs en het creëren van andere content. Met de content op onze website proberen we altijd zoveel mogelijk awareness te creëren over het probleem in de mode industrie en over hoe je dit als consument kunt oplossen. Tenslotte, ben ik ook verantwoordelijk voor de marketing van onze website. Het is dus hiermee eigenlijk mijn taak om kleine duurzame webshops beter vindbaar te maken.

Doel

Project Cece is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar het aanbod van meer dan 130 webshop op getoond wordt. Dit leidt tot meer dan 300 merken en meer dan 14.000 producten. Door ons grote aanbod is er voor iedereen wel iets bij dat in zijn of haar stijl en prijs range past.
We hebben nu meer dan 20.000 bezoekers per maand, hier zitten veel mensen tussen die vóórdat ze Project Cece kenden nog geen of nauwelijks duurzame kleding kochten. Met onze website hebben we mensen dus kunnen helpen de duurzame aankoop te doen. De impact die daarmee gemaakt wordt op mens, dier en milieu is dus zeker groot. Daarnaast bieden we duurzame webshops een platform waar ze voor erg lage kosten hun zichtbaarheid kunnen vergroten. Duurzame webshop zijn namelijk vaak erg klein en hebben maar een heel beperkt budget. Een platform als het onze biedt voor velen een uitkomst, omdat we een no cure-no-pay service aanbieden. Dat vinden we namelijk wel zo eerlijk!
Het is ons doel bij Project Cece om zo veel mensen aan te zetten tot het kopen van duurzame kleding dat de grote kledingketens die niet duurzaam produceren worden wakker geschud en niet anders kunnen dan hun productieprocessen verbeteren.

Actief bij

Project Cece Holding B.V.

Rol binnen initiatief

Ik heb dit bedrijf samen met Melissa (dj100 2018) en Marcella Wijngaarden opgericht. Ik heb samen met hen de website opgezet, de winkels gevonden die er op moesten, samenwerkingen gesloten en de marketing gedaan om bezoekers te leiden naar deze winkels. Ik heb, net zoals mijn twee Co-Founders, er alles voor gegeven om dit platform groot te maken, omdat wij geloven dat we hier een verschil kunnen maken.
Mijn bijdrage zit op de strategie met hen samen uitdenken en mijn verantwoordelijkheid zit in de operatie van ons bedrijf.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.projectcece.nl/