Wendelien Hebly

Wendelien Hebly is 32 jaar oud en Mede-oprichter Yoni  

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Wendelien Hebly
Leeftijd: 32
Is: Mede-oprichter Yoni
 
Categorie: Duurzame consumptie en productie
 
Activiteit: Samen met Mariah heb ik FIP ORGANIC opgericht: een nieuwe onderneming dat een revolutionaire stap gaat zetten in de industrie van tampons, maandverband en inlegkruisjes. Wij bieden vrouwen ‘the toxic free option’ aan, gemaakt van biologisch katoen dat gezonder en milieuvriendelijker is dan haar gangbare synthetische tegenhangers. Onze producten bevatten geen plastic of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Deze stoffen kunnen wel terug gevonden worden in veel van de gangbare tampons en maandverband op de markt. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en daardoor dus ook beter voor het milieu.
 
Wij zullen onze producten in eerste instantie aanbieden via de bio-winkels en onze webshop met als uiteindelijke doel overal naast de reguliere producten in de schappen van de massa (super-) markten te staan. Zodat elke vrouw zelf de keuze kan maken tussen katoenen of synthetische producten.
 
Effect: Wereldwijd worden 2 miljard vrouwen per maand ongesteld. In Nederland, net als in veel andere westerse landen, gebruikt het merendeel van de 4 miljoen menstruerende vrouwen tampons, maandverband en inlegkruisjes. De meeste van hen weten echter niet waar deze producten van gemaakt zijn. Daar is ook niet zo gemakkelijk achter te komen. Het staat vaak niet op de verpakkingen of websites vermeld. Dit komt doordat er geen specifieke Europese regels zijn omtrent de etikettering of inhoud van deze producten. Opvallend, aangezien de vagina een van de meeste absorberende delen van het vrouwelijke lichaam is. Wij geloven dat elke vrouw het recht heeft zelf te kiezen wat zij gebruikt.
 
Duurzaam?: Op langere termijn willen wij de transparantie van deze industrie verbeteren en onderzoek en innovatie stimuleren. Dit laatste omdat wij mogelijkheden zien andere natuurlijke vezels te gebruik die nog beter zijn voor het milieu in vergelijking met katoen. Wellicht is katoen pas de eerste stap naar natuurlijk en gezonde tampons, maandverband en inlegkruisjes en zijn er meer stappen die kunnen volgen.
 
Daarnaast willen wij de winst van onze onderneming aanwenden om projecten te ondersteunen die zich inzetten voor de verbetering van vrouwelijke hygiƫne wereldwijd. Wij geloven dat lokale projecten in ontwikkelingslanden de toekomst zijn, want wie beter weet wat vrouwen nodig hebben dan de vrouwen zelf. En zo kunnen vrouwen andere vrouwen helpen. Female Empowerment.
 
Meer info: http://yoni.care/