Veerle Vrindts

Veerle Vrindts is 27 jaar oud en Directeur Viva Las Vega's  

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Veerle Vrindts
Leeftijd: 27
Is: Directeur Viva Las Vega’s
 
Categorie: Duurzame consumptie en productie
 
Activiteit: Veerle nam in 2010 het initiatief voor het eerste Viva Las Vega’s Food Festival in Amsterdam, het eerste 100 procent plantaardige food festival in Nederland. Na het succes van het festival besloot ze met enkele vrienden stichting Viva Las Vega’s op te richten, een organisatie die Nederland inspireert om vaker plantaardig te eten. In drie jaar tijd heeft Veerle met Viva Las Vega’s drie food festivals georganiseerd en meer dan 3000 Nederlanders verleid om een maand vegetarisch of veganistisch te eten tijdens de VeggieChallenge en VeganChallenge. In de zomer van 2013 werd Veerle moeder van haar eerste dochter. Ze blogt over haar vegan zwangerschap en pril moederschap op www.degroenemama.nl
 
Effect: Meer dan 3000 Nederlanders namen tussen 2010 en 2013 deel aan de VeggieChallenge en VeganChallenge. Zij aten een maand vegetarisch of veganistisch. Uit de evaluatie kwam dat maar liefst twee derde van de deelnemers die de uitdaging volhielden, ook drie maanden later was het effect nog te merken.
 
Ook het jaarlijkse Viva Las Vega’s Food Festival dat Veerle sinds 2011 organiseert is een publiekstrekker. Zeker tweeduizend bezoekers proeven er van de lekkerste plantaardige snacks en leren duurzaam koken tijdens de kookworkshops. Ook was Veerle co-auteur van het boek De Vegarevolutie waarvan sinds april 2014 al ruim 3000 exemplaren verkocht zijn.
 
Duurzaam?: Viva Las Vega’s zet zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke, om bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. In Viva Las Vega’s ideale wereld kiest de consument resoluut voor plantaardige voeding. Dierlijke producten worden niet langer beschouwd als onmisbaar of zelfs maar wenselijk. De maatschappelijke omgeving vergemakkelijkt en stimuleert deze voedingskeuze zo veel mogelijk. De verschillende economische sectoren (landbouw, verwerking, distributie, horeca…) voorzien smakelijke, gezonde en duurzame plantaardige alternatieven. De overheid creëert hiervoor de nodige randvoorwaarden. De consument heeft alle kansen, informatie en vaardigheden om te kiezen voor maaltijden zonder dierlijke producten.
 
Meer info: http://www.viva-las-vegas.nl