Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Nominatie Thijs Lindhout

Naam: Thijs Lindhout
Leeftijd: 25 jaar
Is: Duurzaam ondernemer, (gast)spreker seminars
 
Categorie: Verduurzamen van het bedrijfsleven
Activiteit: Graag nomineer ik, Ineke Slump, Thijs Lindhout voor de Duurzame Jonge 100. Thijs is duurzaam ondernemer. Toen hij 24 was heeft hij het bedrijf CO2seminar.nl opgezet. Tijdens een van zijn gratis seminars CO2-Prestatieladder in oktober was ik een van de deelnemers. Thijs ondersteunt bedrijven op inzichtelijke manier om hun CO2 te reduceren en om de benodigde stappen richting het hoogste niveau op de CO2-Prestatieladder te kunnen nemen. Hij verleidt en enthousiasmeert bedrijven met MVO-ambities tot deze stappen via zijn gratis CO2-Prestatieladder seminars. Thijs staat voor resultaat. Hij inspireert de deelnemers van zijn seminars om echt actie te ondernemen en het verschil te maken.
 
Een snel groeiend aantal bedrijven heeft inmiddels te maken met de MVO-eisen en de eisen aan CO2-certificaties die de overheid stelt bij aanbestedingen. Met zijn zeer pragmatische blik heeft Thijs een groot aantal tips & tricks verzameld waarmee bedrijven met minder moeite meer resultaat behalen, duurzamer zijn en voldoen aan de gestelde eisen. Thijs heeft het lef zelf te investeren en een zaal te huren voor gratis seminars en met milieucoördinatoren en andere geïnteresseerden van bedrijven zijn kennis te delen. Thijs doet dit met passie, grote inzet en een goed resultaat.
 
Effect: Het zijn de vooral grote bedrijven die aan de slag met de CO2-Prestatieladder. Waar de meeste adviseurs zich beperken tot enkel de eisen van de CO2-Prestatieladder, dagen Thijs en zijn inmiddels drie collega’s bedrijven uit om lef te tonen en zich te committeren aan de CO2-reductiedoelstellingen van de Nederlandse overheid. Dat wil zeggen 20% reductie in 2020. Thijs is bijvoorbeeld momenteel met een klant bezig om 25 kiloton (dat is 25.000 ton!) CO2 te reduceren door hun volledige elektriciteitsverbruik in Nederland te laten opwekken door middel van windkracht. Dezelfde klant adviseert hij bij het reduceren van het dieselverbruik van 15 miljoen liter diesel op jaarbasis. Thijs geniet ervan om op deze grote schaal bezig te zijn zodat hij echt verandering kan maken in de wereld.
 
Duurzaam? Thijs gelooft heilig in kennis delen om duurzaamheid te versnellen en zoveel mogelijk sociale waarde te bieden. Aangevuld met zijn passie voor spreken heeft dit ertoe geleid dat hij vaak gratis avondseminars organiseert waarin hij zo veel mogelijk kennis deelt en bedrijven inspireert om echt ambitieus te zijn in het reduceren van CO2. Behalve vertellen over de CO2-Prestatieladder, staat hij ook uitgebreid stil bij het effect van CO2 uitstoot op mens en milieu. Hierin is hij heel serieus. Hij daagt deelnemers uit zowel privé als zakelijk de verantwoordelijkheid te nemen om onze aardbol door te geven aan volgende generaties. Dat zijn concept van adviseren enorm goed werkt, blijkt wel uit het feit dat inmiddels drie extra adviseurs voor Thijs werken om aan alle aanvragen van klanten te kunnen voldoen.
 
In 2013 hebben al 14 (gratis) avondseminars plaatsgevonden met een totaal bereik van meer dan 300 bedrijven (20 à 25 bedrijven per avond). Daarnaast organiseert Thijs dag-seminars waarin bedrijven van A tot Z worden opgeleid in het proces om binnen het bedrijf zo veel mogelijk CO2 te reduceren. CO2seminar.nl heeft in deze korte tijd inmiddels 30 bedrijven geholpen aan een effectief CO2-reductiebeleid en CO2-bewust certificaat, waaronder Ordina Nederland en Max Bogl.
 
Door bedrijven te motiveren zich in te zetten voor CO2-reductie draagt Thijs Lindhout met zijn CO2-seminars een belangrijke steen bij aan de zeer benodigde versnelling van duurzaamheid in onze samenleving.
 

Tweet: Thijs Lindhout ‏@ThijsLindhout, 9 Aug: “We don’t do what we can. We live what we believe we are.” Geweldige zin van #tonyrobbins
 
Meer info: http://www.co2seminar.nl