Sanne van den Dungen

Sanne van den Dungen is 29 jaar oud en Scientific Project Manager bij EPEA  

Thema

Design technologie en innovatie

Naam: Sanne van den Dungen
Leeftijd: 29
Is: Scientific Project Manager bij EPEA
 
Categorie: Design, technologie en innovatie
 
Activiteit: Sanne is een creatieve, nieuwsgierige jongedame met speciale belangstelling voor landbouw en productieprocessen. Doordeweeks werkt ze bij EPEA in Eindhoven als Scientific Project Manager. Hier houdt ze zich bezig met verschillende projecten, allemaal met als gemeenschappelijke deler het Cradle to Cradle® principe. Materialen worden getransformeerd tot nutriënten binnen toepassingscycli, waarbij het idee van afval (zoals wij dat momenteel kennen) niet meer bestaat. Daarnaast zet Sanne zich actief in om Eindhoven en haar bewoners enthousiast te krijgen voor initiatieven en activiteiten met Eindhoven in Transitie (om Eindhoven minder aardolie-afhankelijk te maken). Dit alles om de kracht van de lokale gemeenschap te benadrukken. Als Sanne een uurtje over heeft dan duikt ze graag achter de tekentafel en maakt ze illustraties voor de Zelfkrant in ‘s-Hertogenbosch, een straatkrant die wordt verkocht door mensen die dak- of thuisloos zijn.
 
Effect: Als onderdeel van het internationale team van wetenschappers, ingenieurs en industrieel adviseurs van EPEA werkt Sanne voor een mondiale klantenkring aan de toepassing van het Cradle to Cradle®-concept in producten, processen en diensten. Thuis in Eindhoven weet Sanne op een laagdrempelige manier bewoners te betrekken bij een duurzamere samenleving, met de nadruk op SAMEN.
 
Duurzaam?: In Cradle to Cradle® bestaat er, net als in de natuur, geen afval. Er is geen schaarste en er zijn ook geen beperkingen. Door gebruik te maken van biologische en technische nutriëntenkringlopen worden de juiste materialen op het juiste moment en op de juiste plaats toegepast. Sanne probeert deze visie in haar werk én haar privéleven dagelijks toe te passen. Door te luisteren naar de mensen om haar heen en in te springen op behoeften weet ze Eindhoven en haar inwoners stap voor stap leuker, socialer, groener én minder aardolie-afhankelijk te maken!
Meer info: http://www.epea.nl/