Sociale innovatie en maatschappelijk betrokken ondernemen

Nominatie Rachelle Eerhart

Naam: Rachelle Eerhart
Leeftijd: 32
Is: Projectleider IVN Instituut voor Natuureducatie & Duurzaamheid
 
Categorie: Sociale Innovatie, maatschappelijk betrokken ondernemen, sociaal ondernemerschap
Activiteit: Rachelle is altijd bezig met groen en met duurzaamheid. Zowel in haar werk als in haar vrije tijd. In haar tijd staat ze met haar voeten in de aarde als oprichter en coƶrdinator van Eetbaar Park in het Zuiderpark en in ieder gesprek past zij haar filosofie van duurzaamheid toe in adviezen en aanbevelingen. Ik vind haar persoonlijk ook een held omdat ze mij en mijn vrienden laat nadenken over onze handelen door hele simpele dingen te doen, zoals ‘consuminderen’, zoals zij het noemt. Of door een week lang heel bewust te zijn van energie, door aandacht te geven aan de No Impact Week. Zij zette zich dan ook in om het fenomeen van de ‘No Impact Week’ en de ‘No Impact Man’ in Nederland te introduceren. Zij inspireert, verbindt en steekt je op een leuke manier aan met haar ideeĆ«n. Daarom is zij mijn duurzaam rolmodel!
 
Effect: Ik weet dat zij een heel groot groep weet te bereiken omdat zij ook een actieve en sociale gebruiker is van social media en in haar vrije tijd ook met veel mensen in contact is, onder meer vanuit Eetbaar Park. In het bovenstaand stukje geef ik ook aan hoe zij inspireert.
 
Duurzaam? Door bijvoorbeeld de No Impact Week in te voeren is het voor veel mensen een toegankelijke en makkelijke manier om bewust te worden van energiegebruik. Bewustwording is een eerste stap, waarna het ook doorgezet kan worden in permanent gedrag. Haar inzet voor stadslandbouw draagt ook bij aan het oplossen van problemen die ontstaan door de economische crisis, zoals slechte voeding. Zij maakt het voor mensen mogelijk om altijd over verse groente en fruit te beschikken, zonder daar al teveel kosten voor te hoeven maken.
 
Tweet: Rachelle @cheruchan @IVNNederland inspireert en verbindt met groen. Het is ook gewoon vet om je eigen tomaten te telen!