Nominatie Paul Smeulders

Naam: Paul Smeulders
Leeftijd: 26
Is: Adviseur Public Affairs Natuurmonumenten
 
Categorie: Biodiversiteit en natuurbehoud
Activiteit: Paul werkt vanuit een maatschappelijke organisatie, vanuit de politiek en vanuit het bedrijfsleven aan een duurzame wereld. Als public affairs adviseur voor Natuurmonumenten is hij de meest effectieve lobbyist die de groene wereld op het Binnenhof heeft rondlopen. Vaak slaagt hij erin onverwachte bondgenoten te winnen voor de natuur. Als lid van de huidige Leaders for Nature Committee werkt hij samen met jonge professionals van AKZO/Nobel, DSM, Eneco en Shell aan het vestigen van het ecosysteemdenken in het bedrijfsleven. Als gezicht van GroenLinks in Brabant voert hij in Provinciale Staten strijd tegen megastallen, schaliegas en kernafval in de Brabantse grond.
 
Effect: Paul heeft tal van aansprekende resultaten in Den Haag bereikt. Zo was hij één van de drijvende krachten achter de beïnvloeding van het Lenteakkoord, waarin 200 miljoen extra budget voor de natuur werd afgesproken. Ook ging hij voor in het verzet tegen de verkoop van natuurgebieden van Staatsbosbeheer, wat staatssecretaris Dijksma onder grote druk afblies. Nu heeft hij zijn tanden gezet in de daadwerkelijke vergroening van de Europese landbouwsubsidies. Als lijsttrekker van GroenLinks boekte hij in 2011 met een uitgesproken groen programma een spectaculair verkiezingsresultaat. Hij is de geestelijk vader van het plan om in alle Brabantse dorpen een gratis watertappunt te plaatsen, als alternatief voor de milieubelastende waterflesjes.
 
Duurzaam? Paul strijdt op vele fronten tegen de natuurvernietiging in ons druk bevolkte land.
 
Tweet: Paul Smeulders is de rijzende ster van de Nederlandse natuurbescherming. Hij weet als geen ander hoe het werkt. En dat voor een 26-jarige.
 
Meer info: http://www.groenlinksbrabantupdate.nl/artikelen/over-landschap-en-natuur-baan-versus-smeulders