X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Matthijs Olieman

Matthijs Olieman is 31 jaar oud en Mede-oprichter ZonnepanelenDelen & 1 miljoen WATT  

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Naam: Matthijs Olieman
Leeftijd: 31
Is: Mede-oprichter ZonnepanelenDelen & 1 miljoen WATT
 
Categorie: Duurzame energie en energiebesparing
 
Activiteit: Oprichter 1 miljoen WATT:
1miljoenwatt is een stichting die mensen op een eenvoudige wijze wil laten participeren in een grootschalig zonne-energie project met een vermogen van 1 miljoen watt.
 
Vervolgens Oprichter Zonnepanelen delen.nl
Zonnepanelen delen is een crowdfunding platform voor collectieve zonne-energie initiatieven.
 
Zonnepanelendelen ondersteunt de vele lokale duurzame-energie initiatieven in Nederland bij de realisatie van projecten door te zorgen voor de financiering, contractvorming administratie en beheer. Samen met de vele honderden initiatieven in Nederland kunnen we zorgen voor een doorbraak in grootschalige collectieve duurzame zonne-energie.
 
Effect: Groot effect op het milieu en ook de maatschappelijke impact door het delen van zonnepanelen met een gemeenschappelijk doel.
 
In 2013 investeerde bijna 200 mensen in 531 zonnepanelen op Stadion Euroborg in Groningen, en deze liggen er al. Inmiddels weer 700 panelen verkocht. Het idee is ontstaan nadat één van de initiatiefnemers als inwoner van Amsterdam op 2 hoog achter zijn eigen zonne-energie op wilde wekken en gebruiken. Het dak waar deze panelen op moesten liggen was echter niet van hem. Om een oplossing voor deze situatie te bieden is Stichting 1miljoenwatt opgericht
 
In Nederland wordt al lang over duurzame energie gesproken… Maar met alleen praten bereiken we niks. We moeten nu wat doen. Met 1miljoenwatt maken wij, concreet, stappen naar een duurzamere samenleving. Stap voor stap beginnen we de vernieuwing, en daar kunt u nu aan bijdragen! Zelfs als u geen (geschikt) dak hebt of als de investering voor een compleet zonne-energiesysteem te groot is.
 
Duurzaam?: Duurzame energie. Grondstoffenschaarste. UItstootvermindering CO2. Oprichter 1 miljoen WATT:
1miljoenwatt is een stichting die mensen op een eenvoudige wijze wil laten participeren in een grootschalig zonne-energie project met een vermogen van 1 miljoen watt.
 
Meer info: http://www.hieropgewekt.nl/initiatieven/noord-holland/stichting-1-miljoenwatt