X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons
Bewustwording en educatie

Nominatie Kristel Hulsebos

Naam: Kristel Hulsebos
Leeftijd: 26
Is: Ondernemer & Oprichter FairChances
 
Categorie: Bewustwording en educatie
Activiteit: Deze ras Groningse knappe jongedame is communicatie duizendpoot. Ze heeft een gigantisch sympathieke social entreprise opgezet FairChances waarbij bedrijven kerstpakketten afnemen met fairtrade producten. En elk jaar maakt ze een kookboek met culturele ‘mama’s die allerlei exotische gerechten maken. Op deze manier komen mensen (in 2012, 1800!) die het anders niet zouden kopen, er wel mee in contact. De opbrengsten gaan naar mamma’s in ontwikkelingslanden. Dit project werd geboren vanuit de noodzaak om naast het solliciteren na haar studie, te gaan ondernemen. Stoere doener dus. Daar kunnen afgestudeerden een voorbeeld aan nemen!
 
Effect: 1800 mensen die anders niet fairtrade producten kopen, hebben er nu van genoten. Dit zet ze aan zetten om vaker duurzaam inkopen te doen. De mensen die de pakketten in elkaar zetten doen dat vanuit een sociale werkplaats. Hiermee creƫert Kristel dus ook nog eens banen voor mensen die anders thuis zouden zitten.
 
Duurzaam? Consumenten gaan zorgen voor de verandering. Hoe meer consumenten vragen naar fairtrade producten, hoe meer de bedrijven hierop in gaan spelen.
 
Meer info: http://www.fairchances.nl/