Jorine Koster

Jorine Koster is 26 jaar oud en Kok en oprichter The Living

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Jorine Koster
Leeftijd: 26
Is: Kok en oprichter The Living
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: The Living is de creatieve uitlaatklep van Jorine. Ze vindt het geweldig om een lach op iemands gezicht te toveren met heerlijk en eerlijk eten. Jorine houdt ervan om te koken met smaakvolle verse producten vol levenskracht, uit alle windstreken. Zij schrijft op haar site: “The Living is een Foodblog, The Living is een Deli, The Living is een forum en een leerplek. En stiekem is The Living onze ambitie om een kleine bijdrage te leveren aan een betere wereld. The Living heeft een foodblog met recepten, kritische artikelen en waardevolle informatie op het gebied van voeding en duurzaamheid. Maar The Living is ook bezig haar deuren te openen in de vorm van een 100 % biologische en duurzame Deli in de binnenstad van Delft. Over een paar maanden kunnen we zeggen dat we de enige foodblog zijn met een eigen winkel. Een plek waar men kan genieten van de supergezonde overheerlijke gerechten, maar ook duurzame, creatieve, inspirerende en levensverrijkende workshops kan volgen.”
Effect: Voedsel is het allerbelangrijkste onderdeel van het leven, maar dat lijken we hier in het Westen soms vergeten te zijn. Voedsel en voedselkeuzes hebben de kracht om de wereld een betere plek te maken. Pesticiden, Kiloknallers, plofkippen, hongersnood, bodemuitputting, milieuvervuiling, obesitas, diabetes, cholesterol, hart- en vaatziekten, watertekorten, oneerlijke handel, uitbuiting, ongelijkheid en een groeiende wereldbevolking. Dit zijn allemaal hedendaagse thema’s die te maken hebben met voedsel, het gaat niet de goede kant op. De mooie dingen aan voedsel; gezondheid, kracht, voorspoed, samenzijn, delen en het vieren van het leven zijn allemaal naar de achtergrond verdrongen omdat we zijn vergeten hoe belangrijk eten eigenlijk is. We nemen het voor lief, en erger nog, we verwoesten de aarde die ons voedt; waar we van afhankelijk zijn. Door bewuste keuzes te maken met betrekking tot voedsel kan je de wereld veranderen. Door voor jezelf keuzes te maken met betrekking tot jouw gezondheid en de mensen om je heen, en door keuzes te maken voor de wereld, waar wij en toekomstige generaties nog graag op willen leven. Met The Living wil Jorine graag een stapje in de goede richting zetten en biologisch, gezond en lekker eten toegankelijk maken voor iedereen.
Duurzaam?: The Living heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en voert dit daarom ook door in de hele bedrijfsvoering. Al het eten wat ze aanbieden is gecertificeerd biologisch. Veel van de groenten die zij gebruiken komen van lokale biologische boeren. Maar het stopt niet bij het eten! Op het dak zitten bijvoorbeeld zonnepanelen en er is een regenwater cistern waarmee de wc’s worden doorgespoeld. Ze gebruiken geen plastic en alleen ecologische schoonmaakmiddelen die geheel worden afgebroken. Al het verpakkingsmateriaal is natuurvriendelijk en een groot deel is daarbovenop ook nog gerecycled.
Meer info: http://www.jointheliving.nl/