Bewustwording en educatie

Nominatie Job van den Assem

Naam: Job van den Assem
Leeftijd: 30
Is: Netwerker Milieudefensie
 
Categorie: Bewustwording en educatie
Activiteit: Job is zowel professioneel als vrijwillig altijd bezig met bewustwording en educatie rondom duurzaamheid. Hij werkt bij Milieudefensie, en begon daar met het organiseren van de YouPEC, een grote jongerenconferentie over duurzaamheid. Vervolgens werd hij ondersteuner van Jongeren Milieu Actief, tijdens dagelijks bestuurswerk en bij vele acties gericht op bewustwording rondom duurzaamheid en milieu. Nu werkt hij als achterban medewerker, waarbij hij de lokale afdelingen van energie voorziet om meer aan bewustwording te doen.
 
Als vrijwilliger is hij jarenlang actief geweest bij WoesteLand, de jongeren van IVN. Hij begeleidde activiteiten gericht op bewustwording en sluikeducatie op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Ook was hij de drijvende kracht achter het bouwen van een expositie en het maken van een boek over 50 jaar werken in de natuur.
 
Naast dit landelijke werk is Job een van de oprichters van Young Friends of the Earth Europe. Een groot jongerennetwerk, waarbij iedereen zich inspant om meer jongeren bewust te maken van en te betrekken bij duurzaamheid. In heel Europa was Job betrokken bij acties. Een ander Europees netwerk waar hij zeer actief in is, is Smart CSO’s, voor leiders van Civil Society Organisations. Op dit moment werkt hij aan een documentaire over jongeren die verspreid over Europa allen op eigen wijze actie voeren voor meer duurzaamheid.
 
Tenslotte vindt hij het heerlijk om thuis in zijn moestuin biologische groenten te verbouwen, en daar heel veel anderen van te laten meegenieten.
 
Effect: Het aantal mensen dat bereikt is door één van de acties of activiteiten van Job is met recht on-telbaar te noemen. Meer dan 10 jaar gevuld met ludieke en serieuze acties van Milieudefensie en Young FoEE, en even zoveel jaren activiteiten van WoesteLand, waarbij talloze jongeren bewuster zijn geworden van duurzaamheid en geïnspireerd geraakt door Job.
 
Duurzaam? Zonder bewustwording geen veranderingen op grote schaal, zonder acties en activiteiten geen bewustwording. Alles wat Job doet, van actie voeren tot netwerken opbouwen, helpt bij het creëren van een grote duurzame community en dus een duurzamer bestaan.
 
Tweet: #Job, voor al uw duurzame acties en activiteiten, en voor het grootste duurzame jongerennetwerk in Europa