Duurzame consumptie en productie

Nominatie Jasper Gabriëlse

Naam: Jasper Gabriëlse
Leeftijd: 21
Is: Mede-oprichter Seepje
 
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Samen met mijn duurzame vriend Melvin Loggies ben ik heel trots op Seepje. Nadat wij ons realiseerden dat iets ogenschijnlijk kleins als een wasmiddel een enorme impact kan hebben op de natuur, hebben wij een onderneming opgezet met als doel een positieve voetafdruk achter te laten. Dat noem ik nog eens duurzaam! Seepje moest goed zijn voor de natuur, goed zijn voor alle betrokken mensen, maar bovenal de kleren goed schoon wassen en leuk zijn! Een 100% natuurlijk wasmiddel, bestaande uit de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht. Deze staan bij aanraking met water saponine af, een natuurlijke vorm van zeep. In Nepal en omstreken wordt kleding al tientallen jaren op deze manier gewassen. Wij laten de natuurlijke waskracht het werk doen!
 
Effect: De Seepje gedachte is investeren in mens en milieu. Zo ontvangen de medewerkers in Nepal een beloning die 66% hoger ligt dan het Nepalees gemiddelde. Doordat de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht een rendabel doel dienen, worden de Sapindus bomen niet meer gekapt om vervolgens als brandhout te dienen. In Nepal vindt het volledige proces organisch plaats, van de oogst tot de export. Ook voor de gebruikers is Seepje goed. Steeds meer mensen krijgen last van huidaandoeningen, synthetische wasmiddelen zijn daarin een boosdoener. Seepje is vriendelijk voor de huid en daardoor goed voor de gezondheid. Daarbij wordt er enkel en alleen samengewerkt met duurzame partijen, en per 500 geproduceerde producten wordt er een boom geplant via Trees for Life. Een Schotse organisatie die zich vol enthousiasme inzet het ‘Caledonian Forest’ te herstellen.
 
Effect: Wanneer men Seepje gebruikt in plaats van een wasmiddel waar chemische stoffen inzitten, wordt de watervervuiling teruggebracht. Ons product heeft niet alleen een reinigende werking, maar werkt ook verzachtend. Twee producten in één dus! Daarbij kan met 150 gram Seepje schillen minimaal 30 keer gewassen worden, wat ervoor zorgt dat er een minimale hoeveelheid verpakkingsmateriaal bij komt kijken. Hetgeen ook nog eens voor het grootste deel te recyclen is. Een onderneming als Seepje heeft daarbij een positieve impact op mens en milieu en maakt wassen weer leuk!
 
Tweet: Hét voorbeeld van een duurzame, hippe, jonge onderneming? Seepje: Natuurlijk, Schoon. Niets is duurzamer dan de natuur, laat je inspireren!
 
Meer info: http://www.seepje.nl/