Sociale innovatie en maatschappelijk betrokken ondernemen

Nominatie Jan Gunneweg

Naam: Jan Gunneweg
Leeftijd: 31
Beroep: Ontwerper van de houten fiets
 
Categorie: Sociale innovatie en maatschappelijk betrokken ondernemen
Activiteit: Bough Bikes; Be Moved By Nature….
De Bough Bike is puur “Dutch Design” van Jan Gunneweg. De Nederlandse sympathieke designer ontwerpt vanuit de natuur en zoekt continu naar de perfecte combinatie vanschoonheid, functionaliteit en eenvoud.
 
Effect: Bough Bikes is verantwoord ondernemen! De volledige productie van de fiets vindt plaats in Nederland, de assemblage bij een sociale werkplaats en ook werkt Bough Bikes graag met afstudeerders en stagiaires met frisse nieuwe ideeën! Bough Bikes maakt je bewust van de natuur en daamee bewuster in je gedrag. Wij geloven dat echte impact op duurzaamheid zit in gedragsverandering van mensen. Gebruik van de fiets bespaart per jaar 120 kg CO2 per jaar bij 20 km per week.
 
Duurzaam? De eikenhouten fiets is gemaakt van de beste kwaliteit onderdelen en het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in de Franse Jura. Het model is volledig uitontwikkeld en te demonteren in losse onderdelen van zuivere materialen die her te gebruiken zijn. Een volledig duurzame fiets die eenvoud, genieten en design bij elkaar brengt.
 
Tweet: @boughbikes is een ontwerp vanuit de natuur en de perfecte combinatie van schoonheid, functionaliteit en eenvoud. Be Moved By Nature!
 
Extra info: https://www.boughbikes.nl