Duurzame consumptie en productie

Nominatie Jaco Luijendijk

Naam: Jaco Luijendijk
Leeftijd: 31
Is: Directeur/ eigenaar LuJaBa
 
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Wat wij doen is het proces barbecueën schoon en gezond op de kaart zetten. Zo geven wij voorlichting aan slagerijen hoe ze het beste de consument kunnen voorlichten met het gebruik van de juiste brandstof(wij hebben kokosbriketten zonder chemicaliën) en de juiste basis. En voor komend jaar de tuincentra. Want nu wordt barbecueën nog te veel mishandeld. Hiermee bedoelen wij, zwarte chemische rook, veel eten, veel vlees, veel aan gebrand etc. Dit is in de loop van de jaren zo ontwikkeld. HELAAS!!
 
Daarom ben ik, Jaco Luijendijk, een groothandel/importeur schap begonnen in duurzaamheid. Zo kan iedereen zien wat onze basis principes zijn met de product keuzen en MVO omstandigheden en bedrijfsproces. We hebben een groothandel in
duurmzaamheid en dat is erg algemeen is het ons gelukt dat de meeste nu wel dat LuJaBa staat voor eerlijk en verantwoord barbecueën. Denk aan de slagerijen, tuincentra en diverse horeca ondernemingen. Zo zijn onder kolen 2 maal genomineerd voor duurzaamste merk en onze barbecue is dit jaar genomineerd! Op deze manier kunnen wij duurzaam en verantwoord buiten koken met een stoer imago vermarkten. Het gaat ons niet om zo snel mogelijk veel geld verdienen. (Daar wij wel een commercieel bedrijf zijn want we moeten wel geld verdienen) Maar gaat het om onze missie naar buiten te brengen. En omdat wij weten dit niet alleen te kunnen doen we dit gezamenlijk met onze klanten (dealers). Zo ben ik adviseur voor de BBQ bij de KNS en geven wij les bij SVO op het gebied van kanzen omtrent eerlijke catering met de barbecue.
 
Effect: Het effect? Enorm! Men ziet nu stap voor stap de voordelen van ons duurzaam concept rond de BBQ.
Innovatie: ja en nee, Ja want we passen voor de mensen nieuwe dingen toe, Nee het zijn basis gebruiken uit het verleden.
Inspiratie: Ja, de kunst van het genieten is voor iedereen anders, maar gezond en lekker eten valt bij iedereen in de smaak.
Milieu en maatschappelijk impact: JA!! We hanteren PPP in alle stappen. Wij kijken naar de fabrieken waar onze producten gemaakt worden, we kijken naar het welzijn daar en het welzijn hier. We kijken naar transport, hoe kunnen we dit het beste doen zonder veel uitstoot. Maatschappelijk ook, want het is ons gegeven om de bevolking uitleg te geven over verantwoord buiten koken. en maken bewuste keuzen voor onze verpakkingen en marketing materiaal.
 
Duurzaam? De producten die wij hebben zijn er eigenlijk 2.
1= kokos briketten, wij gebruiken de schillen van de vrucht. Na het proces hebben wij een briket dat, niet vlamt, niet rookt, niet schadelijk is ivm roet vorming. en men kan er 3x langer mee werken dan een traditioneel briket.
 
2= keramische-barbecue. De grondstof is een klei legering uit China waar men al 5000 jaar gebruik van maakt. Door de correct productie proces zijn we in staat om een product te maken die bijna een leven lang mee gaat. Deze machines gebruiken houtskool. maar met slecht 3kg houtskool kan men 24 uur barbecueën. Daarnaast zorgen we er voor dat er genoeg geld bij de Fabriek is zodat als het hoofdseizoen er niet is zij wel inkomen hebben.
 
Met onze producten en diensten laten wij mensen bewust worden hoe simpel er omgegaan kan worden met duurzaam leven. Ook voor mensen die er ‘niets’ mee hebben. En dat is prachtig om te zien!
 
Tweet: Jaco Luiejndijk @DJ100tweets omdat hij van a tot z bezig is met het verduurzame van de BBQ keten op een realistische en inovatieve manier @LuJaBa_NL.
 
Meer info: http://www.lujaba.nl