Duurzame consumptie en productie

Nominatie Jaap en Kasper

Namen: Jaap Hoex en Jaap van den Biesen
Leeftijd: 23
Zijn: Groene filmproducenten
 
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Jaap van den Biesen & Kasper Hoex hebben beiden sinds deze zomer diploma Future Planet Studies van de UvA op zak: klimaatverandering, biodiversiteit, voedselproductie, en breder. Maar de studie, dat was het begin.
 
Tijdens de studie begon Jaap als installateur bij een zonnepanelenbedrijf, een bijbaantje, en richtte Kasper zich als chef-kok op verschillende locaties op duurzaam koken. Nu, afgestudeerd en wel, runnen Jaap & Kasper samen een kersvers bedrijfje: Jaap & Kasper Filmproducties. De jeukende handen om wat te doen lijken genezen sinds ze hun passie met idealen verenigen en in staat zijn hun academische kennis effectief om te zetten. Uitsluitend produceren ze films, promo’s en infomercials voor bedrijven, stichtingen en organisaties met duurzame doelstellingen: De soms strenge, belerende toon van het duurzame denken omzetten in een positieve en voor het brede publiek innemende boodschap.
 
Naast deze commerciële insteek produceren de heren ook in eigen beheer, met centen uit eigen zak. Momenteel in productie is een korte film over bijvangst in de visindustrie.
 
Wat hebben ze dan zoal gemaakt? Zie hun channel: vimeo.com/channels/jkfilm
 

Effect: Jaap & Kasper willen met hun groene vingers, humor en professionaliteit een groot publiek te bereiken. De start van hun gezamenlijke bedrijfje kwam tot stand na hun viral ‘Kasper Zoekt een Kamer’: https://vimeo.com/52424493. In een paar dagen hadden via internet 130.000 mensen hun video bekeken. Maar los ging het pas echt in de media waarin door programma’s als Hart van Nederland EN Pauw & Witteman enkele miljoenen kijkers werden bereikt.
 
Het besef zoveel mensen te kunnen bereiken met duurzame ideeën was het startschot van het filmproductiebedrijf. Mensen inspireren en bewegen tot duurzaam handelen, produceren en consumeren is het doel. Op grote schaal, en de gehele doorsnede van de samenleving. Niet belerend en streng, maar met humor en kennis. De komende tijd zijn Jaap & Kasper heel hard bezig om dat te realiseren!
 
Duurzaam? Duurzame initiatieven, projecten of bedrijven zijn natuurlijk top, maar als zij hun boodschap niet kunnen verspreiden houdt het al snel op. Of het nou duurzame energie, koffie of auto’s zijn, om echt problemen aan te kunnen pakken en dingen aan het rollen te krijgen is enthousiast publiek essentieel. Met hun duurzame academische achtergrond willen Jaap & Kasper de sleutelrol vervullen tussen initiatiefnemer en doelgroep. Kneitergoeie propaganda voor duurzame uitdagingen. En als er even te weinig aansprekend initiatief is, dan maken ze zelf een productie. Momenteel richten ze hun pijlen op de desastreuze en vooral niet-duurzame bijvangst in de visindustrie.
 

Tweet: Groene humor! Filmmakers Jaap & Kasper verspreiden duurzaamheid in beeld
 
Meer info: https://vimeo.com/channels/jkfilm