Nominatie Hanneke van Veghel

Naam: Hanneke van Veghel
Leeftijd: 28
Is: Blogger Eten met Geweten
 
Categorie: Voedsel en landbouw
Activiteit: Hanneke weet ontzettend veel over, zoals ze het zelf het noemt: onze lichamelijke brandstof: voedsel. En dan vooral, waar dat vandaan komt en hoe dat geproduceerd wordt. En welke ethische vragen we ons daarbij zouden moeten stellen. Ze is ingenieur in de veehouderij en behaalde onlangs haar MSc Sustainable Agriculture and Food Security in Norwich, UK. Haar grootste ergernis is het bestaan van destructieve landbouwmethoden die ongezond eten produceren en daarmee de paradox van honger en overgewicht in de wereld in stand houden. Via haar blog ‘Eten met Geweten’ en haar Facebook en Twitter accounts deelt ze haar kennis en onderbouwde opinies met het bredere publiek.

 
Effect: Hanneke deelt haar kennis met haar bijna 1700 likers op Facebook en 140 volgers op Twitter, en via haar blog.
 
Duurzaam? Hanneke heeft een duidelijke visie op wat er zou moeten gebeuren als het gaat om het verduurzamen van ons voedselsysteem. Ik ben benieuwd naar haar verdere ambities en hoop uiteraard dat ze zal doorgaan met bloggen!
 
Tweet: Met duurzaam produceren en verantwoord eten komen we er wel volgens @HannekevVeghel, als ethiek maar centraal staat.
 
Meer info: http://hannekevanveghel.wordpress.com/