Duurzame consumptie en productie

Nominatie Caroline Verduin

Naam: Caroline Verduin
Leeftijd: 22
Is: Voorzitter Jongeren Milieu Actief
 
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Voorzitter van dé jongeren milieu vereniging Jongeren Milieu Actief. Een vereniging voor jongeren van 12 tot 28 jaar die zich inzetten voor een beter milieu. Met projecten als Green Canteen: het verduurzamen van schoolkantine. Food@Farm: studenten maken kennis met biologisch en vegetarisch eten met een rondleiding door een biologische boerderij en een vegetarische kookworkshop. Groene Pietenactie: Groene Pieten die met sinterklaas op zoek gaan naar een duurzaam mobieltje. Kleine Hoefprint: via een petitie op festivals, via de site én op TV aandacht vragen voor soja uit Brazilië dat wordt gegeven aan melkkoeien.
 
Effect: Met de activiteiten proberen wij duizenden jongeren en volwassenen te bereiken. Unilever is aangesproken op de soja dat ze hun koeien voeren. KPN is gevraagd naar hun duurzame agenda en is de duurzame mobiel daar op de agenda gezet. De politiek is gewezen op het protest van jongeren tegen schaliegas en de milieuproblemen van deze.
 
Duurzaam? Er wordt aangemoedigd om anders te denken en te doen rondom milieuproblemen. Dit heeft te maken met grondstoffenschaarste, voedselschaarste, opwarming van de aarde, meer kennis over milieuproblemen, zelfredzaamheid, zelf het heft in handen nemen, agendering van milieuproblemen.
 
Tweet: #Jongeren een stem en #platform geven om in #actie te komen tegen milieuproblemen en met #alternatieven te komen @JMA #Caroline #DJ100
 
Meer info: www.jma.http://www.jma.org/