Bas van den Berg

Bas van de Berg is 28 jaar oud en Initiatiefnemer De Bende

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Bas van de Berg
Leeftijd: 28
Is: Initiatiefnemer De Bende
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Er is op deze mooi aardbol zoveel ruimte voor initiatief, zeker als iedereen werkt vanuit enthousiasme. Dat doet Bas; initiatief nemen en samen met anderen het schip keren. Een voorbeeld is de Keilewerf(.nl); een leegstaande loods waar verschillende kunstenaars, meubelmakers en muzikanten samen een plek hebben gecreëerd waar zij hun ondernemerschap kwijt kunnen. Gezamenlijk hebben zij de loods omgebouwd tot een plek voor hergebruik, samenwerking en ontwikkeling. Andere initiatieven van Bas zijn op volle koers; de Bende (een collectief van meubelmakers dat werkt met restmaterialen, en de eindgebruiker betrekt), Buurman (een afvalverwerker voor bedrijven en bouwmarkt voor tweedehands materialen), Thipi (een indianen Tipi, midden in de stad Rotterdam) en de Wijsjes (een festival, waar iedereen zijn eigen draai aan kan geven). Met de Magic Mitad navigeert hij naar een oplossing het zuiniger bakken van het Ethiopische stapelvoedsel Injera. Bas is Inspired by Young Club of Rome en het heeft het liefst alle stakeholders aan boord.
Effect: Het kan anders. De sociale kant van duurzaamheid wordt op een creatieve manier belicht door de activiteiten van Bas. Hij heeft een maatschappelijke impact en bereikt daarmee veel mensen. Het gaat om samen bouwen (op enthousiasme) en verhalen vertellen.
Duurzaam?: Door mensen anders te laten kijken naar duurzaamheid creëert Bas een andere invalshoek voor duurzaamheid. Hij geeft andere mensen handvatten om duurzaamheid onderdeel te laten zijn van hun leven en in hun werkveld. Hijs de zeilen, samen kunnen we het schip keren!
Meer info: www.stichtingtreehouse.nl