Aart van Veller

Nominatie Aart van Veller

Naam: Aart van Veller
Leeftijd: 29
Is: Founder Vandebron
 
Categorie: Duurzame energie en energiebesparing
 
Activiteit: Aart van Veller is diegene die als eerste is gestart met een tegenhanger van de Trouw Duurzame 100, een lijst van 40 ondernemers onder de 40. Toen hij begin 20 was startte hij tijdens zijn Ben&Jerry’s Klimaat Ambassadeurschap zijn bedrijf Wij Zijn Koel, ‘a young SWAT team working on impactful solutions for sustainability’. Ook Cleandrinks en Switchmylight zijn door hem opgericht, allebei bedrijven met grote impact op de Nederlandse duurzaamheidssector. Dit jaar begon hij samen met een aantal partners Vandebron, de eerste energieleverancier waar je energie rechtstreeks van een duurzame en onafhankelijke bron koopt. Vorig jaar was Aart jurylid voor de DJ100, dit jaar verdient hij zeker een plek in de lijst!
 
Effect: De initiatieven van Aart maken een significante impact op o.a. de verduurzaming van bedrijven (WZK), het verbinden en bereiken van jonge mensen (Cleandrinks), de besparing van energie (Switchmylight) en energie innovatie (Vandebron). Met zijn duurzame en actie gerichte boodschap bereikt hij vele mensen, als spreker, panellid en media persoonlijkheid.
 
Duurzaam?: Aart’s bedrijven vullen behoeften en versnellen trends binnen duurzaamheid. Vandebron is daarbij het meest innovatieve bedrijf met grote maatschappelijke impact, en een initiatief dat de energiesector ingrijpend zal veranderen. Aart zelf is een inspirerende jonge doener en denker, die voor velen een voorbeeld is.
 
Meer info: https://vandebron.nl/