Nine de Pater

WhatsApp-Image-2019-02-06-at-13.44.13

Nine de Pater is 27 jaar oud en Inhoudelijk Medewerker Klimaat & Energie

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Nine werkt mee aan de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell. Naast haar werk zet ze zich als vrijwilliger actief in voor Fossielvrij, onder andere door de studententeams te supporten. Ze geeft lezingen en workshops over de link tussen klimaatverandering en gender.

Doel

Nine is een fantastisch harde werker met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze combineert inhoudelijke expertise op klimaatverandering en politieke ecologie met een passie voor vrouwenrechten. Eerder zette succesvolle acties op voor Fossielvrij Wageningen en nu zet ze haar kennis in voor de klimaatzaak tegen Shell van Milieudefensie. Ze is een onderzoekende activist / activistische onderzoeker die altijd werkt in solidariteit met minderheden en vanuit een kritische systeemanalyse. Naast haar huidige functie bij Milieudefensie is ze bezig de actiegroep FossielvrijeVrouwen* op te zetten.

Actief bij

Millieudefensie

Rol binnen initiatief

Nine schrijft mee aan de klimaatzaak tegen Shell. Ze doet onderzoek, interviewt mensen en vertaalt inhoudelijk zware stukken in leesbare taal.
Voor Fossielvrij maakte Nine een actie-handleiding met alle tips & tricks voor het opstarten van een studenten actiegroep. Ook startte ze samen met Archana FossielVrije Vrouwen*, een collectief voor gender rechtvaardigheid in klimaat thema's.

Vanuit welke rol

Young professional