Nina Galle

Nina-Galle

Nina Galle is 22 jaar oud en Voedsel innovator

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Nina pakt het verduurzamen van ons voedselsysteem heel praktisch aan. Namelijk lokale boeren ondersteunen om zelfstandige, succesvolle ondernemers te worden. De realiteit is dat meer en meer lokale boeren een manier willen vinden om sneller, goedkoper en dus efficiënter hun producten te verkopen zowel op de markt als online.

Local Line, waar Nina al sinds ze 20 is werkt, is een gebruikers-vriendelijk platform voor e-commerce en logistiek voor boeren, CSA-boerderijen, groothandel en voedselhubs. Sinds de oprichting in 2015 wordt Local Line gebruikt door boeren in Canada, de VS en Australië om producten online te verkopen en als resultaat daarvan bedrijven beter te organiseren en succesvoller te maken.

Bij deze scale-up zijn Nina’s activiteiten divers en uiteenlopend. Zo heeft ze bijna dagelijks contact met boeren over de hele wereld ter ondersteuning en inspiratie. Via het schrijven van blogs, vlogs, video's en handleidingen deelt zij de ervaringen van boeren. In de afgelopen 18 maanden, heeft Nina drie handleidingen geschreven om boeren een online start te geven. En dit allemaal terwijl ze haar MSc. Environmental Systems Analysis aan de WUR volgt! Die zij in het zomer van 2021 hoopt af te ronden.

Doel

Toen de wereldwijde coronapandemie uitbrak kwam Nina meteen in actie. Over de hele wereld sloten boerenmarkten hun deuren. Voor de meeste lokale boeren was dit tot zover de enige plek waar ze hun producten konden verkopen. Door middel van tientallen interviews, artikelen en gidsen, heeft Nina, samen met het team bij Local Line, voor duizenden boeren een online marktplaats opgezet.

Dit is een kantelmoment voor de lokale voedsel beweging. Boeren en consumenten zien nu dat het mogelijk, betaalbaar en leuk is om lokaal voedsel online te bestellen. Nina was hier vanaf het begin erg bij betrokken.

Het Nederlandse kabinet wilt met lokaal voedsel en marktconforme prijzen zorgen voor meer verbinding tussen boeren en stadsbewoners. Daaraan draagt Nina haar steentje bij. Om Local Line naar Nederland te brengen, is Nina in 2019 met support van o.a. haar hoogleraren en voedselsysteem professionals aan de WUR het Local Food Research Institute (LFRI) gestart. Dit onderzoeksinstituut laat zien dat lokaal voedsel goed kan zijn voor het milieu, mens, en zelfs de portemonnee (voor beide boer en consument). Het instituut wordt eind 2020 gelanceerd aan de publiek.

Actief bij

Local Line

Rol binnen initiatief

Nina is vanaf begin in 2017 zeer actief geweest bij Local Line. Ze is betrokken geweest bij vele facetten van een start-up. Ze heeft in de afgelopen jaren veel presentaties gedaan, tientallen artikelen en handleidingen geschreven, boeren en beleidsmakers geïnterviewd, marktstudies uitgevoerd, inbreng gehad in strategie van het bedrijf en een belangrijke bijdrage geleverd aan de project- en productontwikkeling. Dit alles om boeren te helpen hun ondernemerschap succesvoller te maken. De rode draad in haar werk is: verbind, vertel en versnel. Momenteel is ze verantwoordelijk voor alle content-marketinginitiatieven om betrokkenheid, leads en marktonderzoek te stimuleren en lokale boeren te inspireren.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://localline.ca/