Nina Aalbers

Nina

Nina Aalbers is 32 jaar oud en Architect/Oprichter

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Tijdens de bouw van een eigen woonhuis met een baksteen van afval richtte Nina Aalbers samen met Ferry in 't Veld het architectenbureau Studio ArchitectuurMAKEN op. Zij focussen op het duurzaam veranderen van de bouwketen, met circulaire, klimaatadaptieve en natuurinclusieve ontwerpen. Met elk ontwerp wordt de duurzame lat een stukje hoger gelegd.

Na enkele jaren bij gevestigde architectenbureaus te hebben gewerkt besefte Nina dat wanneer ze echt veranderingen in de bouwketen voor elkaar wilde krijgen ze een eigen en onafhankelijk geluid moest kunnen laten horen. Met voldoende ervaring op zak nam ze de stap om te gaan ondernemen.

Doel

Nina onderscheidt zich door als jonge architect aan bijzondere en grote projecten te mogen werken met haar bureau. Hierdoor krijgt ze het voor elkaar om op een kleine schaal experimenten uit te voeren, zoals de bouw van een woonhuis met een baksteen van afval en een circulaire fietsenloods. Deze experimenten worden ingezet om professionele opdrachtgevers te overtuigen van de mogelijkheden van circulair en klimaatadaptief bouwen. Door deze schaalsprong wordt de impact per project groter. In nog geen 4 jaar is haar architectenbureau gegroeid tot een team van 8 personen en behoort tot de opdrachtportefeuille het ontwerp van 100 studio's in Amsterdam en 32 luxe stadswoningen aan de Maas in Rotterdam. Recent won ze de competitie voor de realisatie van 11 volledig circulaire houten woningen in Nijmegen.

Ze mocht reeds de Etico/Etical Award ontvangen in Milaan en was ze genomineerd voor de Jong Talent Award van DeArchitect. Een opvallend project in haar portfolio is een uitkijktoren in Tilburg. Uit een grote groep jonge architecten werd het ontwerp van Nina geselecteerd voor realisatie. Eind 2020 zal de uitvoering van dit circulaire project starten.

Actief bij

Studio ArchitectuurMAKEN

Rol binnen initiatief

Nina is binnen het bureau het geweten. Ze waakt over de uitgangspunten van de projecten en de aansluiting met de kernwaarden van het bureau. Haar onderzoekende en analytische houding is daarbij onderscheidend. Ze zorgt hiermee voor een balans tussen de realisatiedrang binnen de bouwketen en eerder gestelde ambities. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de financiele huishouding van het bureau. Dit maakt haar ook zakelijk een prettig partner die nooit de realiteit uit het oog verliest.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://architectuurmaken.nl/