Nikki Spil

nikki-spil

Nikki Spil is 28 jaar oud en Co-Founder

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Na mijn studie ben ik bij verschillende duurzame architecten bureaus als freelancer werkzaam geweest, maar uiteindelijk geland bij Sustainer Homes. Hier maak ik deel uit van het Designteam waarbij wij ontzettend veel Nederlanders begeleiden bij de bouw van hun duurzame droomhuis. Het modulaire systeem van Sustainer Homes zorgt dat er in het proces van tekening tot oplevering 90% minder CO2 wordt uitgestoten. Daarnaast bouwen wij altijd 'nul op de meter' en is het mogelijk om geheel off-grid te bouwen.

Naast mijn werkzaamheden bij Sustainer Homes ben ik samen met twee vrienden (Sjoerd Laarhoven, Berthine Bruijnooge) vorig jaar begonnen met de oprichting van Stichting Zee Boerderij IJmond. Zee Boerderij IJmond zet zich in voor een schonere zeehaven door onderzoek te doen naar de filterende werking van kleinschalige zeewierkweek in de zeehaven van IJmuiden.

De doelstelling is om CO2, fijnstof, NOx, nutriënten, chloride en andere opgeloste stoffen uit het water te filteren, de circulaire economie te stimuleren en duurzame bewustwording bij eenieder te vergroten. Dit doen wij door het aanbieden van workshops en lezingen en door het opstarten van onderzoeken naar bijvoorbeeld bioplastic uit zeewier.

Doel

Ik ben erg trots op alle mijlpalen die wij hebben behaald met de Zee Boerderij. Zo hebben wij in 2016 bijvoorbeeld de 'IJmond duurzaam' award gewonden, onze eerste lezing in pakhuis de Zwijger gegeven, succesvol bioplastic gemaakt uit zeewier, en onze andere producten waaronder een zeewier lamp en zeep succesvol gelanceerd.

Bij Zee Boerderij IJmond draait het alleen niet om de successen die wij behalen met de verkoop van onze producten, maar om de impact die wij maken mens en milieu. De laatste paar maanden voelen wij een verschuiving in de markt. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in zeewier. Dit varieert van de filterende werking tot het bioplastic wat wij maken, en van nieuwe kweekmethode tot het gebruiken van zeewier als vlees vervanger. Het team van de Zee Boerderij is daarom erg trots dat wij deel mogen uitmaken van deze beweging.

Actief bij

Zee Boerderij IJmond

Rol binnen initiatief

Naast Co-founder ben ik samen met de andere teamleden verantwoordelijk voor het onderhouden van de boerderij, creëren van de zeewier producten ( lamp, zeep ) en maak ik deel uit van het team wat zich bezig houdt met het onderzoek naar bioplastics.
Daarnaast organiseren en begeleiden wij de workshops en lezingen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://zeeboerderij-ijmond.nl/